Magyar Péternek már pálfordulása előtt is „volt mit a tejbe aprítania”

A Tisza Párt elnökének a napokban el kellett küldenie Brüsszelbe a magánérdekeltségeiről szóló okirtatot, amelyből kiderült: „irigylésre méltó összegek” érkeztek a számlájára havonta. Néhány év alatt százmilliókat tehetett zsebre: az állami cégek igazgatóságában és felügyelőbizottságaiban eltöltött időszaka alatt volt olyan, amikor többet keresett, mint maga a miniszterelnök.

Forrás: Mandiner2024. 09. 24. 17:07
Magyar Péter, Tisza Párt, Diákitel Központ
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, hiába bizonygatta hónapokon át Magyar Péter, hogy nem veszi fel az európai parlamenti mandátumát, a Tisza Párt elnöke mégis beült az EP-be, amivel hét-nyolc millió forintos havi jövedelemre tett szert. 

A választási kampány idején tucatnyi nyilatkozatban, interjúban hangoztatta, hogy esze ágában sincs beülni az EP-be, sőt nemegyszer azzal kérkedett, hogy a jövőben a „piacról fog megélni”. A balliberális 444 podcastjében határozottan kijelentette, nem készül arra, hogy akár három hónap múlva, akár fél év múlva bármilyen fizetett politikai státusa lenne.

Megjegyzendő, hogy korábban maga Magyar Péter számolta ki, hogy öt év alatt kétmilliárd forintot is haza lehet hozni Brüsszelből.

Azonban Magyar Péter korábban is jelentős összegekre tett szert. Mint ismert, az Európai Parlament oldalán közzétették az EP-képviselők vagyonnyilatkozatait, ami alapján a Tisza Párt hét képviselőjének eddigi bevételeire is rálátás nyílt.

A Tisza Párt elnöke a napokban egy videós bejelentkezésben közölte: nem veszi fel a budapesti közgyűlésben a képviselői mandátumát, mivel a jövőben is a Tisza Párt építésére és az európai parlamenti képviselői munkára, valamint az országgyűlési választásokra való felkészülésre koncentrál.

Magyar a fentiek értelmében eleget is tett az Európai Parlament eljárási szabályzatának, és az európai parlamenti képviselők feddhetetlenséggel és átláthatósággal kapcsolatos magatartási kódexéről szóló I. számú melléklete értelmében benyújtotta a parlament elnöke részére a magánérdekeltségeiről a nyilatkozatot

Ebből kiderült, a Tisza Párt vezetőjének 2024 márciusáig „irigylésre méltó összegek” érkeztek a számlájára havonta.

– hívta fel a figyelmet a Mandiner, majd aláhúzták: a dokumentum szerint Magyar Péter 2019 és 2024 közötti bevételei meghaladták a 240 millió forintot.

Az is kiderült, a Magyar a Hodler Alapkezelő Zrt. jogi igazgatójaként, valamint befektetési tanácsadóként 2022 áprilisa és 2024 márciusa között havonta hárommillió forintot keresett, míg előtte a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatójaként havi szinten 3,5 millió forintot tett zsebre. Emellett 2021 januárja és 2022 júliusa között, mint igazgatósági tag, további 400 ezer forintot kapott hónapról hónapra.

Forrás: Képernyőkép

Azonban a havi bevételek sora itt még nem ért véget. A Hiventures Zrt. befektetési bizottsági tagjaként 2021 és 2024 februárja között ugyancsak 400 ezer forintos juttatást kapott. De mint arról lapunk is írt már, a Volánbusz Zrt. igazgatósági tagságában is helyet foglalt: 2023 áprilisa és decembere között ezért havonta 1,1 millió ütötte a markát. Míg az MBH Bank Nyrt. felügyelőbizottság tagjaként újabb másfél millió forint járt neki 2022 szeptembere és 2024 februárja között, ugyancsak havi szinten.

A Mandiner szerint érdemes az éves bevételeket is szemügyre venni. A Magyar Közút Zrt. igazgatósági tagjaként

  • 2022-ben 1 875 ezer forintot, 
  • 2023-ban 1 475 800 forintot,
  • míg 2024-ben 1 794 ezer forintot kapott.

Emlékezetes: Magyar Péter 2024 tavaszán, politikai karrierje beindulása után jelentette be, hogy lemond a Volánbusznál betöltött pozíciójáról, ugyanakkor a nyilvánosan elérhető cégiratok alapján már 2023. december 1-jén sem volt igazgatósági tag.

A fentiek ismeretében kijelenthető, hogy a Tisza-vezért egészen addig nem zavarta a magyar közlekedés állapota, amíg milliókat vett fel a Volántól és a Magyar Közúttól

– mutatott rá a Mandiner. A hírportál végül összesítette, hogy éves szinten mennyit keresett Magyar a politikai karrierje előtt:

  • 2019: 21 millió forint
  • 2020: 42 millió forint
  • 2021: 51,6 millió forint
  • 2022: 41 millió 975 ezer forint
  • 2023: 69 075 800 forint
  • 2024: 14 millió 594 ezer forint.

 

Borítókép: Magyar Péter (Forrás: Facebook)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.