Még mindig szökésben van Ferdinánd, a hatszázötven kilós tenyészbika

Egyesek látni vélték a hatalmas állatot, de nem tanácsos túl közel menni hozzá.

Forrás: Sonline2024. 09. 28. 14:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy korábban a Magyar Nemzet hírül adta, elszökött egy tenyészbika a Kaposvári állattenyésztési napok nulladik napján. A 650 kilogrammos angus bika átugrotta a karám oldalát, és elszökött a helyszínről pénteken.

Mihalecz András, az állat tulajdonosa szombaton a Sonline-nak elmondta, hogy a rendezvény után várhatóan magától előjön majd Ferdinánd, a kalandvágyó bika. – Vélhetően az erdőben rejtőzködik. Ha megnyugszik majd kicsit, illetve a rendezvény körüli felhajtás is megszűnik, várhatóan magától előjön majd. Amennyiben nem így lesz, akkor már nyugodt körülmények között tudjuk majd tovább keresni. Addig is kivárjuk, hogy megmutassa magát – mondta Mihalecz András.

 

Nem tanácsos túl közel menni hozzá

Amikor megérkeztünk a kiállításra, akkor betereltük Ferdinándot egy karámba, viszont annak olyan alacsony volt az oldala, hogy a bika átugrotta. A Kaposvári Villamossági Gyár mögötti erdőbe szökött el. Éjjellátóval, drónnal is kerestük a 650 kilogrammos állatot. Onnét viszont elment már, legutóbb a Dombóvári úton látták többen is. Ferdinánd egy nyugodt bika, nem vad a természete, de nem szabad zaklatni. Ha engem meglát majd, akkor könnyebben be tudjuk fogni

 – nyilatkozott a Sonline-nak a bika tulajdonosa.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.