MSZP: újra egy elnök vezeti majd a pártot, október 19-én lesz tisztújítás

Az MSZP próbál megújulni, de nem sok életjelet mutat, sőt ismert arcok is végleg távozhatnak a pártból.

Forrás: MTI2024. 09. 28. 21:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A társelnöki rendszer helyett újra egy elnök fogja vezetni az MSZP-t – erről is döntött szombati ülésén az ellenzéki párt kongresszusa. Az MSZP az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a testület közel egyhangúlag elfogadta a párt új alapszabályát.

Hozzátették, a párt legfelsőbb döntéshozó fóruma október 19-re összehívta az MSZP tisztújító kongresszusát. Három hét múlva megválasztják a párt új vezetését, elnökét és vezető testületeit. Az ehhez szükséges előkészítő döntéseket az MSZP országos elnöksége meghozta.

Meghallgatva a kongresszuson elhangzott véleményeket, az MSZP országos elnöksége megerősítette korábbi döntését és határozott álláspontját: egyhangúlag kiállunk az MSZP minden, az ügyészség által megvádolt tagja mellett

– áll a közleményben.

Sajátos kiállás

Komjáthi Imre az ATV-nek korábban elmondta, több olyan MSZP-s politikus párttagságának a felfüggesztését kérte, akik korrupciógyanús ügyben érintettek. Komjáthi az érintettek közül Horváth Csabát, Molnár Zsoltot, Baja Ferencet, Tóth Csabát és Czeglédy Gergőt nevezte meg. Az MSZP a kéréssel együtt kiáll a megvádolt politikusok mellett.

 

Borítókép: Komjáthi Imre (Forrás: Facebook/Komjáthi Imre)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.