Nem várt helyről kapott gyomrost Magyar Péter

A volt főpolgármester szakmailag nullának, politikailag veszélyesnek értékelte Magyart.

Forrás: Index2024. 09. 11. 6:40
Demszky Gábor és Karácsony Gergely Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Abban bízom, hogy környezete leállítja a napóleoni szerepben tetszelgő vezér ámokfutását – közölte Demszky Gábor volt főpolgármester Magyar Péter, a Tisza Párt elnökének a fővárosi politikáról szóló álláspontjáról.

Magyar Péter keddi Facebook-posztjában osztott meg néhány gondolatot Budapest működéséről, amelyben többek között leszögezte, hogy a Tisza Párt nem szavazza meg az eddigi főpolgármester-helyetteseket. 

Demszky Gábor volt főpolgármester a Tisza elnökének álláspontjával kapcsolatban kijelentette:

Elhamarkodottnak tartom Magyar Péter mai nyilatkozatát. Szakmai szempontból értékelhetetlen ez a szöveg, mert nem szól a Budapest működéséhez is elengedhetetlen fejlesztésekről és azok finanszírozása érdekében szükséges összefogás szükségességéről.

Demszky Gábor arra emlékeztetett, hogy öt cikluson át, húsz éven keresztül vezette Budapestet 1990 és 2010 között. Ezalatt az idő alatt a fővárosban négyezer beruházást valósítottak meg, többek között a Világbankkal, az Európai Beruházási Bankkal és az Európai Bizottsággal együttműködve.

A volt politikus úgy látja, 

aki csak a működtetést preferálja, az a hanyatlás szószólója, vagy nem ért ahhoz, amiről azért van bátorsága írni. Ezért szakmailag nullára értékelem és politikailag veszélyesnek tartom ezt a szöveget, amiről akár szívesen vitatkoznék nyilvánosan szerzőjével. Ám jól tudom, hogy nem fog válaszolni arra, amit írtam, és vitatkozni sem akar róla. Abban bízom csak hát, hogy környezete leállítja a napóleoni szerepben tetszelgő vezér ámokfutását.

Demszky Gábor kommentben hozzáfűzte: „Az szeretném, ha Karácsony Gergő és Magyar Peti egymással versengve vagy összefogva a tettek emberei lennének, és így, találékonyan, ügyesen, mint két egymással vetélkedő jóbarát fektetnék kétvállra a semmirekellőt. Karácsony már a tettek mezején küzd, végrehajtó hatalom, fontos pozíció birtokában. Magyar még csak a döntéseiért, szavaiért felelős, ám be kellene látnia, hogy egyedül nem megy, nem fog menni, Budapest is kell, nagyon kell a rezsimváltáshoz”.

Magyar Péter Karácsony Gergellyel is találkozott

Amint arról már a Magyar Nemzet is beszámolt, a Tisza elnöke a június 9-i választások után valamennyi budapesti listavezetőt egyeztetésre hívta. A kormánypárti Szentkirályi Alexandrán kívül az érintett politikusokkal meg is történtek a tárgyalások.

Karácsony Gergelynek az őt jelölő pártok képviselőivel együtt sincs meg a többsége a közgyűlésben, így a főpolgármester a város kormányozhatósága érdekében kompromisszumkényszerben van.

A találkozóról viszont csak szűkszavú közleményekben számoltak be a felek. „A mai napon informális egyeztetést folytattam Karácsony Gergely főpolgármester úrral” – árulta el augusztus elsején Magyar Péter.

A Főpolgármesteri Hivatal is röviden fogalmazott: „Karácsony Gergely megkezdte a tárgyalásokat a Fővárosi Közgyűlésbe bekerült pártok vezetőivel. A főpolgármester elsőként Magyar Péterrel, a Tisza Párt elnökével egyeztetett a közgyűlésben tervezett munkáról. Az egyeztetések folytatódnak.”

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.