Tuzson Bence: Két otthonnal bővült a Gondviselés Háza Gödön

Egy 2017-ben megszületett kormánydöntésnek köszönhető 5,8 milliárd forintos keretből egymás után újulnak meg kisebb-nagyobb épületek a szociális intézményben.

Forrás: MTI2024. 09. 24. 15:48
Forrás: FACEBOOK
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két otthonnal és minőségi szolgáltatásokkal bővült a Magyar Máltai Szeretetszolgálat gödi Gondviselés Háza, amivel javulnak a lakók életkörülményei. Erről az igazságügyi miniszter beszélt a két új otthon átadási és felszentelési ünnepségén.

Tuzson Bence, aki egyben a térség fideszes országgyűlési képviselője, utalt arra, hogy egy 2017-ben megszületett kormánydöntésnek köszönhető 5,8 milliárd forintos keretből egymás után újulnak meg kisebb-nagyobb épületek a szociális intézményben.

Kiemelte, hogy mára 88 ember 8 új épületbe tudott kiköltözni a régi, nem túl szép múlttal rendelkező Topház Speciális Otthon épületéből. Most két újabb épület jöhetett létre azok számára, akik leginkább rászorulnak az emberi segítségre – fűzte hozzá a miniszter.

Tuzson Bence azt mondta, hogy a Topházból kiköltözők végre emberhez méltó körülmények között tudnak élni egy olyan épületben, amely talán egész Magyarországon a legmagasabb szolgáltatási szinttel rendelkező intézmény lett. Leginkább arra lehetünk büszkék, amikor a legrászorulóbb embertársainkon tudunk segíteni – hangoztatta az igazságügyi miniszter.

Hozzátette: az új épületekben élhető, más minőségű élet az emberi képességeket is meg tudta változtatni, így apróbb csodák tudtak történni.

Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára arról beszélt, hogy Magyarországon csaknem 4000 ember él fogyatékossággal, illetve idősként a máltaiak valamelyik intézményében, ahol gondoskodást, szeretetet kap. Azt szeretné a kormány, hogy tíz év múlva már feledésbe merüljön a személytelen és ellátásra kevésbé alkalmas intézmények korszaka és helyettük olyan létesítmények épüljenek, mint az itt is megvalósuló családi házak, amelyek mögött van szociális segítség, gondoskodás – mondta az államtitkár.

Borítókép:Tuzson Bence Facebook-oldala

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.