Úgy akart ismerkedni, hogy leszorította az útról a nőket, kicsit szidta őket, és amikor ez sem jött be, érkezett a feketeleves

Vádat emelt egy férfi ellen a Budakörnyéki Járási Ügyészség, aki először megpróbált autóval leszorítani két nőt, akik visszautasították ismerkedési szándékát, ezt követően majdnem összeütközött egy teherautóval.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2024. 09. 24. 13:11
kalapács, bíró, bíróság
illusztráció Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádirat szerint a közlekedési bűncselekmények miatt már többször is elítélt elkövető még 2022 júniusában Törtelen közlekedett autójával. A férfi ittas volt, és egyébként sem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel. 

A járműből felfigyelt két kerékpározó nőre, akik az úttest melletti kerékpárúton haladtak. 

Az autóval hozzájuk közelebb sorolva megpróbált beszélgetést kezdeményezni, de a nők visszautasították közeledését.

Ezen a férfi feldühödött, és elkezdte az autót a sértettek felé kormányozni, felhajtva a kerékpárútra. Az ijedt nők leugrottak a biciklikről, és beálltak egy ingatlan kapujába. Ekkor a férfi az autóval feléjük indult, majd 10-15 centiméterre tőlük megállt. Ezt a vádlott négyszer-ötször is megismételte, 

miközben trágár szidalmakkal illette őket.

Amikor azonban meglátta, hogy két másik ember a sértettek segítségére siet, gyorsan elhajtott, mindezt olyan nagy lendülettel kezdte meg, hogy elveszítette az uralmát a jármű felett, és a közeli kereszteződében majdnem nekiütközött egy szabályosan közlekedő teherautónak.

Ezt követően a rendőrök meg akarták állítani már Cegléden, de továbbszáguldott. A járőrök több kilométeren át üldözték. Végül a férfit egy rokona padlásán sikerült a ceglédi rendőröknek elfogniuk.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség az elkövetővel szemben közúti veszélyeztetés bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.