Vitézy: Csak látszatpályáztatást folytat Karácsony Gergely

Karácsony Gergely lépést váltott,azt állította, hogy ősztől csak olyanokat neveznek ki a fővárosi cégek élére, akik pályázaton jelentkeztek és szakmailag megfeleltek. Az LMP-frakcióban ülő Vitézy Dávid, volt főpolgármester-jelölt szerint a főpolgármester lépése csak látványpékség.

2024. 09. 06. 16:43
Budapest, 2024. június 10.
Vitézy Dávid, az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület fõpolgármester-jelöltje beszédet mond az önkormányzati választási eredményváró rendezvényén Budapesten 2024. június 10-én.
MTI/Balogh Zoltán
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kevesebb pozíció, több szakmaiság – ezt írta közösségi oldalán a főpolgármester. Karácsony Gergely azt ígérte: a következő ciklusban nyílt pályázatot ír ki minden fővárosi cég valamennyi igazgatósági és felügyelőbizottsági posztjának betöltésére.

Csak olyanok jelentkezhetnek, akik rendelkeznek a szükséges végzettséggel és tapasztalattal – párttagkönyvet viszont senkitől nem kérünk

– írta a főpolgármester, aki Vitézy Dávid szerint bejegyzésével elismerte, hogy eddig kifizetőhelyként használták a fővárosi pozíciókat. 

A politikus elmondta: Karácsony Gergely ismét csak látszatintézkedést tervez.

Vitézy a Hír TV-nek kiemelte, Karácsony Gergely a pályáztatással kapcsolatban semmilyen egyeztetést nem folytatott velük. 

Egyedül egy egyeztetésnek van nyoma, a Demokratikus Koalícióval több ízben is egyeztetett az elmúlt héten Karácsony Gergely. Az látszik, hogy a most záruló önkormányzati ciklusban szeptember 25-én kell leadni a pályázatokat. Arra utalnak a jelek, még az MSZP–DK többségtől származó felhatalmazásával élve, az új közgyűlést megkerülve szeretne egy látszatpályáztatást lefolytatni

– emelte ki Vitézy Dávid, majd hozzátette: a főpolgármester hiteltelenné vált azzal, hogy a pályázati kiírásban leírta: elégedett a mostani cégvezetők munkájával és támogatja az újrázásukat.

Amint arról már korábban is beszámoltunk, Karácsony Gergely főpolgármester azok után kezdett kampányolni a fővárosi cégek átláthatóbb működése mellett, hogy az elmúlt öt évben baloldali háttéremberekkel töltötték fel a szóban forgó vállalatok vezetői pozícióit. 

Karácsony Gergely öt év főpolgármesterség után éppen ezért javaslatot tett a fővárosi cégek igazgatósági pozícióinak kétharmados csökkentésére, a felügyelőbizottsági tisztségeknek pedig közel a törvényi minimumra való leszorítására, továbbá nyílt pályázatot ír ki minden fővárosi cég valamennyi igazgatósági és felügyelőbizottsági posztjának betöltésére, valamint az olyan cégvezetői pozíciókra, ahol a fővárosi önkormányzat hatáskörébe tartozik a kinevezés. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.