Vízzel küzdenek a buzgárok ellen

Egyre több helyen jelennek meg a másodlagos árvízi jelenségek.

2024. 09. 22. 17:17
Buzgár
Forrás: Facebook/Magyarország Kormánya
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország Kormánya képeket osztott meg a közösségi oldalán a buzgárok elleni védekezésről. Árvízkor, a gátak védett oldalán, a talajból feltörő víz köré homokzsákokból egy medencét építenek. Az ebben összegyűlő víz nyomása megakadályozza a további szivárgást – írják. Majd kiemelték:

Tulajdonképpen a víz állja útját a víznek.

A Magyar Nemzet korábban beszámolt róla, hogy egyre több helyen jelennek meg buzgárok. A tetőzés után az ilyen árvizes jelenségek okozzák a legtöbb gondot a vízügyi szakembereknek. Jó hír a védekezőknek, hogy a Duna fenti szakaszán, a Szigetközben már kicsit gyorsult az apadás mértéke, a Dunakanyarban viszonylag még lassabb, de azt várják a szakemberek, hogy itt is felgyorsulhat majd.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook/Magyarország Kormánya)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.