A balos szakértők adták meg a kegyelemdöfést Magyar Péternek a mai tüntetés után + videó

Lapos volt a tüntetés, kevesen voltak, a Partizán szakértői sem kímélték Magyar Péteréket.

2024. 10. 05. 19:59
POY_2609
Magyar Péter tüntetés MTVA székház Fotó: Polyák Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Partizán műsorában sem voltak elragadtatva Magyar Péter mai tüntetésétől. Mint azt már megírtuk, a várakozásokhoz képest nagyon kevesen vettek részt a demonstráción, előzetesen a szervezők százezer ember megmozgatásáról fantáziáltak, ehhez képest nagyjából háromezren vehettek részt a közmédia székházához meghirdetett tiltakozáson. A Gulyás Márton nevével fémjelzett csatorna persze egy négy és fél órás adásban közvetítette az esemény minden apró részletét, amikor azonban Magyar Péter beszédével véget ért a tüntetés, a stúdióba behívott szakértők nem tudtak már tovább jópofizni Magyarék siralmas produkciójához. 

Lakner Zoltán, a Jelen hetilap főszerkesztője szerint eklektikus politikai performanszot láthattunk. A balos politológust meglepte, hogy mennyire az állami média körül forgott a mai tüntetés. Orbán Balázs ügye párszor merült csak fel, a gazdasági válsággal pedig csak pár mondatban foglalkozott Magyar Péter. Felhozta azt is, hogy el kellene dönteni, hogy a közmédiáról azt gondolják, hogy alig nézi valaki, vagy hogy a teljes magyar lakosság agyát képes átmosni, ahogyan arra a mai tüntetésen is utalgattak a felszólalók. 

Ruff Bálint, a csatorna szakértője messzebb ment, szerinte Magyar Péter felszólalásán kívül gyakorlatilag olyan volt az egész demonstráció, mintha bármelyik ellenzéki, óbaloldali tüntetést néznénk 2010 és 2024 között. Neki legfőképp a Magyar előtt felszólaló szereplőkkel volt gondja, azt csak nagyon nehezen tudta eldönteni, hogy ezek a szereplők miről akartak beszélni. 

Hadházy Ákos szerinte egy rögtönzött beszédet mondott, de az nem derült ki az ő mondandójából sem, hogy milyen lenne egy jó közmédia. 

Szerinte a tüntetésnek nem volt íve, nem lehet összefoglalni, hogy miről szólt. Mint mondta, nehéz felfogni, hogy Magyar Péter mellett nincs fajsúlyos ember a Tisza Párt környékén, ez most kiderült. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.