A kormány beavatkozásával oldódhat csak meg a fővárosi lakhatási probléma

Karácsony Gergely lakásügynöksége ugyanis totális kudarc.

2024. 10. 25. 13:06
20240826__MI_228
20240926 Budapest 
Szentkirályi Alexandra, a Fidesz budapesti elnöke
Fotó: Mirkó István MI
Szentkirályi Alexandra, a Fidesz budapesti elnöke Fotó: Mirkó István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lakásügynökök helyett, valódi lakásokkal kell enyhíteni a budapesti lakhatási válságot – közölte Facebook oldalán Szentkirályi Alexandra, aki emlékeztetett arra is, noha 2019-ben Karácsony Gergely lakásügynökséget ígért, 2024-ig nem sikerült felállítani azt, és majd csak a kampány kezdetére tákoltak össze valamit, amit Fővárosi Lakásügynökségnek neveztek el.

A fővárosi Fidesz–KDNP frakcióvezetője totális kudarcnak nevezte Karácsony Gergely ügynökségét, majd javaslatot tett.

– Azt javasoljuk, hogy ennek érdekében a kormány és a főváros közösen kezdeményezze a lakhatási célú operatív programok felülvizsgálatát és új terv keretében, a pénzt fordítsuk kollégiumi férőhelyek bővítésére és megfizethető szolgálati lakások kialakítására – fogalmazott.

Szentkirályi szerint Karácsonyék ügynöksége nem képes megoldani a lakhatási válságot, cserébe viszont minden egyes nap csak viszi a pénzt a kasszából.

– A 140 ezer budapesti bérelt lakásból, fél év alatt, mindössze két tucatot sikerült bevonni a programba. Ez az eredmény gyakorlatilag a nullával egyenértékű. Ezért javasoljuk, hogy a pénzégető lakásügynökség helyett, a lakhatási célú fejlesztésekre tervezett közel 20 milliárd forintos uniós forrást inkább fordítsuk hasznos fejlesztésekre. Ezt a pénzt irányítsuk át olyan lakhatási program finanszírozására, ami érzékelhető módon képes enyhíteni a lakhatási válságot – mondta a fővárosi Fidesz–KDNP frakcióvezetője 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.