A Kutyapárt eltörölte a Hegyvidék megnevezést, és a szabad szájú kommentelést is engedik

Hegyvidék – több, mint kerület. Ezt a szlogent és márkanevet törölte el a XII. kerületi önkormányzat új kutyapárti vezetése Kovács Gergely új polgármester vezetésével.

2024. 10. 04. 16:10
MKKP eredményváró Kovács Gergely
Fotó: Bach Máté
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ki nem hu..zza le, hogy lekerült a Hegyvidék szó, GO MKKP” – írta egy kutyapárti támogató, arra reagálva, hogy sokan szeretnék visszakapni a XII. kerület helyett a Hegyvidéki Önkormányzat megnevezést, amely a kerület márkamegnevezése is volt.

A trágár kommentre volt, aki úgy reagált:

Szép, új világ! Nagyjából ilyen stílustól tartottunk.

Az ügy előzménye, hogy miután Kovács Gergely új polgármester hivatalba lépett, az önkormányzat közösségi oldala nevét azonnal megváltoztatták. Hegyvidék helyett a XII. kerület megnevezést kezdték el használni. Az előbbi évtizedes hagyomány lett, a kerület hivatalos megnevezésévé nőtte ki magát.

A helyi lakók között nagyon megosztó az új irány, az se tetszett sokaknak, hogy tiszteletteljes köszöntés helyett az új önkormányzati vezetés elintézte egy „Helló, XII. kerület” köszönéssel.

Mint a Magyar Nemzet megírta, Kovács Gergely megválasztása után néhány nappal már a Turul elbontásáról beszélt, de semmissé tenné a parkolási szerződést, munkájukat jól végző embereknek jogellenes módon üzenték meg, hogy októbertől nincs munkahelyük, majd hivatalba lépésük után első intézkedésként megemelték a saját fizetésüket. A bizottsági helyeket is leszűkítenék, és saját pártjukból neveznének ki elnököt a pénzügyi ellenőrző bizottság élére.

Borítókép: Kovács Gergely (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.