A legmodernebb katonai eszközök érkeznek éjszaka Budapestre + fotók

Leopard, Lynx és még sok más harcászati eszköz érkezik este a fővárosba.

Forrás: Honvédelmi Minisztérium2024. 10. 11. 16:15
Fotó: laszlo_kertesz
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nehéz katonai gépjárművek, illetve harcjárműveket szállító konvoj mozog a hét végén Budapesten, ahol nagyszabású katonai bemutatóval egybekötött eskütételi ünnepséget tart a Magyar Honvédség – tudatta a Honvédelmi Minisztérium (HM).

Fotó: HM

A kiképzést sikeresen teljesítő bátor hazafiak szombaton ünnepélyes összevont katonai esküt tesznek – közölték. Ilyen rövid idő alatt ennyi önkéntes még soha nem csatlakozott a haderőhöz.

Az eskütétel tiszteletére egyebek között Gidrán többcélú páncélozott jármű, Leopard A7HU és Leopard2 ARV 3HU típusú harckocsik, PZH-2000 önjáró löveg, valamint Lynx KF41, HMMWV és Polaris harcjárművek is érkeznek péntek éjjel a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának (NKE HHK) budapesti campusára, a Zrínyi Miklós laktanyába.

 

Így mozog majd a konvoj

A Tatáról, Szolnokról és Hódmezővásárhelyről érkező harcjárművek egy részét konvojban szállítják fel Budapestre, a Zrínyi laktanyába. Az M0-s autóút és 3-as főút irányából érkező konvojt pénteken 23 óra és szombat hajnali 1 óra között katonai rendész felvezetéssel kísérik a Hungária körúton a Hős utcába.

A trélerről való legurulás és a laktanya Zách utca felőli kapuján történő behajtás időtartamára, legfeljebb félórára lezárják a Hős utcát mindkét irányból. A visszatelepítés megkezdésekor, szombat éjjel 21 és 22 óra között hasonló lezárásra kell számítani a Hős utcában.

A katonai szállítójárművek közlekedése miatt fokozott óvatosságra van szükség az érintett útvonalakon az említett időpontokban. A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát – hangsúlyozta a HM.

Borítókép: Harcjármű szállítás alatt (Fotó: HM)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.