A Nagykörút felújításáról egyeztetne a budapestiekkel a BKK

A projekt megvalósulása még évek kérdése.

Forrás: Budapesti Közlekedési Központ2024. 10. 25. 16:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A következő években újulhat meg a Nagykörút, amelynek újragondolása kapcsán a társadalom véleményét is kikérik – írta közleményében a BKK.

A tájékoztatásban közölték, a projekt fő célja, hogy egy élvezhetőbb, zöldebb és biztonságosabb útvonal jöjjön létre, amely a budapestiek igényeit és elvárásait helyezi előtérbe, nem csupán a városon áthaladó autóforgalom kiszolgálását. Ez biztonságos kerékpársávokat, a gyalogosok elsőbbségét biztosító fejlesztéseket, valamint a zöldebb és felújított közterületeket jelent – írták.

A projekt során rendezhetik a parkolási és rakodási viszonyokat, kényelmesebbé és biztonságosabbá válhat a gyalogos és kerékpáros közlekedés. A fejlesztésnek köszönhetően fizikailag elválasztott, kétoldali, irányhelyes kerékpársávokat hoznak létre, emellett járdaszintre emelik a mellékutcák torkolatát. Ez a kialakítás nagyobb biztonságot nyújt az onnan érkező vagy oda bekanyarodó járműforgalommal szemben – írták a közleményben.

A BKK szerint bárki elmondhatja véleményét

A BKK közölte, a Nagykörút újragondolásával kapcsolatban társadalmi egyeztetés indul, amelyen várják az emberek észrevételeit. A kérdőívet november 31-ig lehet kitölteni, többek közt a társaság weboldalán

Az érdeklődők személyesen is részt vehetnek a BKK Agóra utcafórumokon, ahol bárki elmondhatja a véleményét a témában:

  • október 28-án, hétfőn 15.30–17.30 az Oktogonnál; 
  • október 30-án, szerdán 15.30–17.30 a Blaha Lujza téren; 
  • november 5-én, kedden 15.30–17.30 a Harminckettesek terén; 
  • november 7-én, csütörtökön 15.30–17.30 a Corvin-negyednél. 

– írták a közleményben.

A kérdőív offline változatát a vállalat oldaláról lehet letölteni. A papíralapú kérdőívet borítékban kell eljuttatni a BKK ügyfélközpontjaiba, vagy postán lehet elküldeni Nagykörúti Bringasztráda kérdőív jeligével a BKK postacímére: 1075 Budapest, Rumbach Sebestyén utca 19–21. A kérdőív papíralapú példányai a BKK ügyfélközpontjaiban is megtalálhatók. Ezeket a kitöltés után helyben is le lehet adni, vagy postán lehet visszaküldeni – hívta fel rá a figyelmet a BKK.

Borítókép: Látványterv a Nagykörútról (Fotó: BKK)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.