A nemzeti konzultáció jó lehetőség az ország megvédésére + videó

A gazdasági semlegességről kérdezik az embereket.

Forrás: MTI2024. 10. 15. 11:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gazdasági semlegesség az, ami lehetővé teszi jövőre a 3-6 százalékos gazdasági növekedést – mondta a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója a közszolgálati televízió adásában. Menczer Tamás rámutatott:

a válságok megváltoztatták a világot, a brüsszeli válasz pedig a blokkosodás, a gazdasági és kereskedelmi hidegháború, ami szankciókhoz, inflációhoz, energiaár- és élelmiszerár-robbanáshoz vezetett.

A blokkosodás káros Magyarországnak, mert az ország a nyugati blokk szélén helyezkedne el – szögezte le.

A Fidesz–KDNP-frakció kétnapos esztergomi ülésén felkérte a kormányt, hogy indítson nemzeti konzultációt a gazdasági semlegességről, a béremelésről, a családok, a kis- és középvállalkozások támogatásáról, a megfizethető lakhatásról és a munkáshitelről.

Erről a kommunikációs igazgató kifejtette: – A magyar válasz a gazdasági semlegesség, ami azt jelenti, hogy nem vagyunk senkinek alárendelve, csak a magyar érdek szerint járunk el, és minden irányba folytatjuk a beruházási, gazdasági, piaci, energetikai együttműködést. Ez teszi lehetővé jövőre a 3-6 százalékos gazdasági növekedést, a növekedés pedig a kkv-k támogatását, a családtámogatásokat, a megfizethető lakhatást és a munkáshitelt – sorolta.

Azért van szükség a nemzeti konzultációra,  hogy a magyar emberek, ha egyetértenek a kormány céljaival, támogassák azokat, mert látható, hogy

Brüsszelben más utat szánnak Magyarországnak, és a baloldal Brüsszelhez csatlakozott

– hangsúlyozta Menczer Tamás.

A Kossuth rádió reggeli műsorában Menczer Tamás többek között arról beszélt, hogy Ursula von der Leyen és Manfred Weber teljes erővel támadja a magyar szuverenista kormányt, és helyzetbe akarják hozni Magyar Pétert, aki bármit végrehajt, amit kérnek tőle.

Manfred Weber elvárja Magyar Pétertől, hogy támogassa a háborút és a bevándorlást, és Magyar Péter nem tehet mást, mert fogott ember,

a mentelmi joga Manfred Weber kezében van – jegyezte meg.

Ugyanaz a szándék a tengely minden szereplőjénél, a magyarok békéjét, biztonságát és gazdasági érdekeit megvédő, szuverenista Orbán-kormányt meg akarják buktatni, és egy bábfigurákból álló, irányítható kormányt akarnak iderakni

– fogalmazott a kommunikációs igazgató.

Borítókép: Menczer Tamás (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.