Böröcz: V. Naszályi 71 milliót fizetett ki a belső körének + videó

Tovább dagad a botrány V. Naszályi Márta körül, miután kiderült, hogy hatalmas összegek találtak gazdára hivatali idejének utolsó két hetében. Böröcz László frissen megválasztott polgármester arról számolt be, hogy levelezések tűntek el, és közokirat-hamisítás is történhetett.

2024. 10. 15. 15:56
V. Naszály Márta Forrás: Videa
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

V. Naszályi Márta volt I. kerületi, párbeszédes polgármester 16 millió forint jutalmat hagyott jóvá az egykori jegyzőjének. Az önkormányzatnál pedig összességében 71 millió forintot csoportosítottak át egyéb juttatások címszó alatt, mindezt szeptember végén, a politikus hivatali idejének utolsó két hetében.

Egy jogászcsapatot megbíztunk azzal, hogy vizsgálják meg ezeknek a kifizetéseknek a jogszerűségét

– számolt be a Magyar Nemzetnek Böröcz László. Az I. kerület polgármestere azt vizsgáltatja, hogy a kifizetett pénzeket vissza lehet-e szerezni. A politikus az ügyet úgy foglalta össze, itt arról van szó, hogy V. Naszályi Márta belső körének, akikkel együtt dolgozott az elmúlt két évben, 71 millió forintot fizettek ki különböző jogcímeken.

V. Naszályi Márta azt írta közösségi oldalára, hogy semmiféle bűncselekmény nem történt, és a propagandacikkekben hangoztatott összeg sem igaz. Ezt követően Böröcz László a Facebookon hozta nyilvánosságra azokat a dokumentumokat, amelyek igazolják a kifizetéseket.

Böröcz László arról is beszámolt, hogy az átadás-átvételt követően az egyik dokumentumból az látszott, hogy a jegyző az informatikai szabályzatot a távozása előtt megváltoztatta, és utasította az informatikust, hogy törölje a teljes levelezést. Tehát V. Naszályi Mártáék a teljes levelezésüket el akarták tüntetni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.