Brüsszel ránk erőltetné akaratát, a kormány azonban megkérdezi az emberek véleményét

Hamarosan indul a nemzeti konzultáció.

2024. 10. 20. 13:10
Nemzeti konzultációs ívet tartalmazó levelet dob be a postás a levélszekrénybe egy V. kerületi házban 2021. július 2-án. Ezen a napon Budapesten már meg is kezdték a küldemények kézbesítését; a mintegy 8 millió levelet július végéig viszik ki a háztartásokba.
Fotó: MTI/Mónus Márton
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagyarányú részvétel a nemzeti konzultációkon megerősíti a magyar szuverenitást. Segítséget és erőt ad a kormánynak ahhoz, hogy sikeresen képviselje a magyar önállóságot, azt, hogy mi magunk dönthessünk a számunkra fontos ügyekben – jelentette ki Hidvégi Balázs Magyarország Kormányának a közösségi oldalára feltöltött videóban. 

Brüsszel az elmúlt években számos kérdésben akarta ránk erőszakolni az álláspontját

 – hangsúlyozta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Majd rámutatott: a legújabb ilyen törekvés most a gazdaságot érinti. Brüsszel gazdasági hidegháborút akar, és elő akarja írni, hogy kivel kereskedhetünk és kivel nem.

Ez sérti Magyarország érdekeit

– emelte ki. Hozzátette: nekünk az a jó, ha szabadon kereskedhetünk mind a Nyugattal, mind a Kelettel, mert így tudunk az uniós átlagnál magasabb gazdasági növekedést elérni. A gazdaság nem ideológiai kérdés, a gazdaságban semlegességre van szükség – jelezte.

A nemzeti konzultációban meg fogjuk kérdezni az emberek véleményét a családi adókedvezményről és a 13. havi nyugdíjról is.

– ismertette az államtitkár.

Brüsszel a népesedési és munkaerőpiaci gondokat egyetlen dologgal, a tömeges bevándorlással fogja kezelni. A kormány azonban úgy gondolja, hogy nem bevándorlókra van szükség, hanem a gyermeket nevelő magyar családok támogatására. Ezért akarják megduplázni a gyermekek után járó adókedvezményt – két lépcsőben – a következő időszakban – mondta Hidvégi Balázs.

Brüsszel folyamatosan támadja a 13. havi nyugdíjat, és azt követeli, hogy a magyar kormány szüntesse meg azt. A kormány viszont úgy gondolja, hogy nem megszüntetni, hanem pont ellenkezőleg állandósítani kell a 13. havi nyugdíjat, ezzel is segítve időskorú honfitársainkat – mondta el az államtitkár. 

A hamarosan induló nemzeti konzultációban ezekről a kérdésekről is mindenki elmondhatja a véleményét.

– jelentette ki Hidvégi Balázs.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.