Budafokot is kifizetőhellyé tenné a balliberális testületi többség

A kerület fideszes polgármestere kezdi unni, hogy mindig kennyérrel dob vissza, amíg őrá köveket hajigálnak.

2024. 10. 22. 20:15
Budapest, 2024. március 16.

Dobrev Klára, a DK árnyék-miniszterelnöke, EP-képviselője és Perlai Zoltán polgármesterjelölt a DK, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP és a Jobbik közös jelölttámogató sajtótájékoztatóján a Budafoki Szomszédok Piacán 2024. március 16-án. A pártok Perlai Zoltán polgármesteri jelöltségét támogatják az önkormányzati választáson Budafok-Tétényben.

MTI/Purger Tamás
Fotó: MTI/Purger Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Talicskával hordaná haza a közpénzt a balliberális ellenzék – jelentette ki Karsay Ferenc a közösségi oldalán. A XXII. kerület fideszes, újraválasztott polgármestere szerint alig mérhető támogatottságú pártok állástalan képviselőire akár több száz milliónyi kiadást jelentő pluszpozíciókat hozna létre a kerületi balliberális ellenzék, ezzel kifizetőhellyé alacsonyítva Budafok-Tétényt.

Ma negyedszer is egyeztettek a most kezdődött ciklus képviselő-testületi működéséről. Az ellenzéki képviselők csoportja 17 pontból álló javaslatcsomagot hozott, amelyből 16-ot a polgármester elfogadott. A bizottsági rendszerre vonatkozót azonban elutasította, mivel több száz milliós extra kiadást jelentene az önkormányzatnak az a rengeteg új pozíció és a hozzá kapcsolódó monumentális háttérszervezet, 

amit azért szeretnének létrehozni, hogy a fővároshoz és több ellenzéki vezetésű kerülethez hasonló kifizetőhelyet kreáljanak saját pártkatonáiknak

– írta Karsay Ferenc. Hozzátette: ez sokba kerülne, de legalább nem működne.

A balliberálisok az eddigi 6 helyet 7 szakbizottságot akarnak 7-9 taggal. Ezenfelül 4 tanácsnoki posztot azoknak, akiknek nem „jutott” bizottsági elnökség, és minden területen a saját embereiket akarják többségben látni – részletezte a polgármester.

Ez több száz milliós extra kiadást jelentene az önkormányzatnak

– hangsúlyozta. Majd ismertette a „szerény” követeléseiket: minden frakció, bizottság és tanácsnok mellé külön stáb, mindenkinek külön iroda, külön költségvetés és a hivatali dolgozók folyamatos rendelkezésre állása. Ezzel szemben az ő javaslata közös előterjesztéseket, döntéseket és végrehajtást tartalmaz a jelenlegi keretek között – tette hozzá.

Kötelességem a türelem és az új szereplők udvarias, segítőkész befogadása, mert a kezdet nagyon fontos a jövő miatt. Lassan azonban megelégelem ezt a bibliai helyzetet, ahol az elhajított kövekre mindig kenyérrel válaszolok.

– írja Karsay Ferenc. Majd rámutatott: a balliberális képviselők a kerület érdekei elé helyezik a sajátjukat. A valós problémák megvitatása helyett valótlan álproblémákat harsognak a sajtóban, ezzel próbálják elterelni a figyelmet saját belső vitáikról és döntésképtelenségükről, felelőtlenségükről.

A jelenség hátterében pedig a mindent maguk alá söpörni kívánó mohóságuk áll

– jegyezte meg a polgármester. Hozzátette: „nem tudom átlépni a reális gazdasági határokat, és fontosnak tartom, hogy minden képviselőcsoport és képviselő mandátumarányosan vegyen részt a munkában. Senki se legyen túl- vagy alulreprezentálva.”

Borítókép: Dobrev Klára és Perlai Zoltán (Fotó: MTI/Purger Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.