Budapesten egyre megfizethetetlenebb a lakhatás, de a baloldal nem akar tenni ellene + videó

Mindeközben a kormány rengeteg intézkedést hozott a megfizethetőbb lakhatás érdekében.

2024. 10. 21. 15:28
Egykori, a dualizmus korszakában 1876-1877 között épült franciaudvaros bérház (cour d’honneurös) a főváros VIII. kerületében, a Szentkirályi utca 22-24. szám alatt. A franciaudvaros megoldások a 19. század második felében jelentek meg az építészetben, a reneszánsz és a barokk kastélyok formáját idézik. Ezeknél a bérházaknál a homlokzat egy része az utcavonaltól visszahúzódik, vagyis egy kifelé fordított U alakú beépítést hoz létre, ezzel kis teret alkotva az utca felé. A szecessziótól az art decón át a modernig szinte minden stílust felölelnek ezek az épületek.
Fotó: MTVA/Róka László
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az nem jó dolog, ha egyre többen érzik, fiatalok, idősek, családalapítás előtt állók, hogy egyszerűen nem reális opció nekik, hogy abban a városban töltsék el az életüket, ahol megszülettek – jelentette ki Szentkirályi Alexandra a közösségi oldalára feltöltött új videóban.

Most már saját erőből, önerőből nem lehet megteremteni a lakhatás lehetőségét

– mutatott rá a budapesti Fidesz frakcióvezetője a fővárosi lakhatási helyzettel kapcsolatban. Hozzátette: azért kell dolgoznunk, hogy aki Budapesten képzeli el az életét, ne anyagi akadály legyen az útjában, hogy meg tudja tenni.

A kormánynak számos olyan intézkedése volt az elmúlt években, amely hozzájárult, hogy megfizethető lakhatása legyen az embereknek országosan is. Ilyen a csok, a lakásfelújítási program vagy az energetikai korszerűsítések – emlékeztetett Szentkirályi Alexandra. Majd hangsúlyozta:

Budapesten az önkormányzat részéről semmilyen ilyen lépés nem történt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.