Csoportos rablásért ült börtönben Magyar Péter testőre

Egyre több kétes személy bukkan fel a Tisza Párt elnöke mellett.

2024. 10. 15. 9:02
Magyar Péter letartóztatott aktivistájával. Fotó: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csoportosan elkövetett rablásban vett részt Magyar Péter testőre a kétezres években, akkor el is ítélték érte – tudta meg a Mandiner.

A bűncselekmény miatt K. Z.-nak több évet rács mögött kellett töltenie,

miután csoportosan elkövetett rablásért akár öttől tíz évig tartó szabadságvesztés is jár.

A Tisza Párt elnökének embere legutóbb az MTVA székházánál tartott tüntetésen is felbukkant, jól láthatóan Magyar Péterre vigyázott. Mindez azért is érdekes, mert a politikus korábban többször is azt hangoztatta, neki nincsenek testőrei.

– Én így járok, testőr nélkül, csomószor kamerák nélkül, meg is lepődnek az emberek – mondta korábban az ellenzéki pártelnök, aki ezzel próbált odaszúrni Orbán Viktornak, mondván, a miniszterelnök nem találkozik az emberekkel, mert állandó személyi védelem alatt áll.

A csoportos rablásban részt vett testőr nem az egyetlen Magyar Péter közvetlen környezetéből, akire bűncselekmény árnyéka vetül.

Miként azt a Magyar Nemzet is megírta, egy cigarettacsempészet és pénzmosás miatt indult eljárás folytán tartóztattak le a hatóságok négy személyt, köztük a Tisza Párt szolnoki koordinátorát. Lapunk információi szerint Cs. S.-ről van szó, aki büszkén feszített Magyar Péter pártjának múltkori, az MTVA-székház előtt tartott tüntetésén is. 

A botrány kirobbanása után  a Tisza Párt azt közölte lapunkkal, hogy a bűncselekménybe keveredő aktivistájuk „regisztrációját törölték”, és

kínos magyarázkodások közepette próbálták eltolni maguktól bűncselekmény gyanújába keveredett tagtársukat,

ami nem meglepő, hiszen a párt rövid működése során nem ez az első ehhez hasonló eset.

Deák Boldizsár, a Tisza Párt alapítója személyesen, illetve feleségét maga elé tolva éveken át részt vehetett egy 1200 embert megkárosító, összesen nyolcmilliárdos piramisjátékban. A bírósági dokumentumok alapján az látható, hogy

a Tisza Párt alapítója már egyetlenegy ingatlanon is havi két-, két és fél millió forintot kereshetett.

Az ügy vádlottjai között volt Sájer Mária is, Magyar Péter korábbi anyósjelöltje, aki négy évet ült fegyházban. Ő lehetett az, aki végül felajánlotta Magyar Péternek a Deák Boldizsár által alapított Tisza Pártot, annak pénzügyi lehetőségeivel együtt.

Emlékezetes, Magyar Péter korábban leszögezte, hogy a Tisza Párthoz és a Tisza-szigetekhez csakis olyan emberek csatlakozhatnak, akiket korábban nem ítéltek el szándékos bűncselekmény elkövetéséért. Ehhez képest ködösebbnél ködösebb múltú figurák veszik körül a szerveződést, már a megalakulás pillanatától fogva.

Legutóbb, az MTVA-székház elé tervezett tüntetésre Magyar Péter támogatására egy kisebb akciócsoportot, rohamosztagot szervezett az a férfi, aki a közösségi médiába egy csákánnyal a kezében jelentkezett be, majd egy felvételen közölte, szétverné a közmédia épületét

a demonstráción, és erre buzdította a Tisza Párt többi hívét is.

Végül, de nem utolsósorban, maga Magyar Péter ellen is eljárás indult, miután nyáron egy szórakozóhelyen összetűzésbe keveredett egy fiatalemberrel, akinek ellopta a mobiltelefonját, majd a Dunába dobta.

Magyart jelenleg csak mentelmi joga védi a büntetőjogi felelősségre vonástól.

Borítókép: Magyar Péter és letartóztatott aktivistája (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.