Egy darab almáért terítette le többször is a védtelen, idős nőt a képen látható férfi

Kifosztás, könnyű testi sértés és magánlaksértés miatt vádat emelt a Kiskunhalasi Járási Ügyészség egy férfi ellen. Az elkövető gyógyszerek és alkohol hatása alatt dulakodott az útját álló idős asszonnyal, majd miután leterítette, besétált a lakásába és egy almával távozott.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2024. 10. 18. 13:36
a visszaeső férfi Fotó: Magyarország Ügyészsége
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyógyszerek és szeszes ital fogyasztása miatt bódult állapotban rótta az utcákat egy kiskunhalasi férfi 2022. december 21-én, délelőtt, Jánoshalmán. Különösebb ok nélkül bement egy nyolcvanéves nő udvarába, aki észrevette és kizavarta. 

Ő azonban mindenáron be akart jutni a lakásba, ezért az útját álló sértettel dulakodni kezdett. Hiába sikerült az asszonynak kiebrudalnia az udvarra, a férfi többször a földre lökte. Az elkövető ezután akadálytalanul besétált a hangosan segítségért kiabáló sértett mellett a lakásba, ahonnan végül egy szem almával távozott.

A idős nő az esés miatt nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A férfi ezután a közelben, egy találomra kiválasztott ház előtt megpróbálta befeszíteni a nagykaput. Mivel nem sikerült bejutnia, ezért addig rugdosta, amíg ki nem nyílt. Az ott lakó mindezt bentről látta és távozásra szólította fel a betolakodót. A vádlott ez esetben engedelmeskedett és elment.

Az ügyészség a többszörös erőszakos visszaesőnek számító férfit a kifosztás bűntette mellett a könnyű testi sértés súlyosabban minősülő bűntettével, valamint két rendbeli magánlaksértés vétségével vádolja. A vádhatóság fegyházbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy kedvezménnyel nem szabadulhat. Ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.