„Én minden tiszással jóban vagyok" – Szolnok balos polgármesterét kérdeztük Magyar Péter letartóztatott szervezőjéről

Szürreális interjút adott a Magyar Nemzetnek Szolnok újonnan megválasztott polgármestere. Györfi Mihályt arról kérdeztük, milyen kapcsolatban áll a Tisza Párt pár napja letartóztatott szolnoki aktivistájával, miután nyáron még közös képeket osztottak meg a közösségi felületeken.

2024. 10. 15. 14:43
Forrás: Videa
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Én nem ünnepeltem!” – nevetséges magyarázkodásba kezdett Györfi Mihály, Szolnok ellenzéki összefogással megválasztott polgármestere, miután Cs. Sándorral való kapcsolatáról kérdezte a Magyar Nemzet.

Cs. Sándor Magyar Péter egyik vezető aktivistája, rendezőként segítette a Tisza Párt több demonstrációját, támogatta Magyarék országjáró körútját, és fontos szerepet töltött be a Tisza Párt legutóbbi, MTVA elleni tüntetésén is. Emellett Cs. Sándor vezette a szolnoki Tisza-szigetet.

Magyar Péter aktivistáját azonban október 11-én három másik társával együtt letartóztatták a sajtóban megjelent hírek alapján, cigarettacsempészet és pénzmosás gyanúja miatt. Ezt a Kecskeméti Bíróság is megerősítette. 

Cs. Sándor helyi információk szerint szoros kapcsolatot ápolt a szolnoki alvilág szereplőivel. Letartóztatásáig egy olyan férfi házában élt, akit korábban bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette miatt ítéltek el. 

Ebben az ingatlanban ünnepelt együtt Cs. Sándor és Györfi Mihály polgármester júniusban a választások után egy héttel. A közös grillezésről készült fényképeket közösségi felületeikre is feltöltötték. 

Györfi most lapunk kérdésére megerősítette, hogy valóban ő látható a képeken, azonban úgy fogalmazott: bár jó kapcsolatot ápol a Tisza Párt aktivistáival és szimpatizánsaival, ő nem ünnepelt azon az estén Cs. Sándorral, őt csak meghívták a rendezvényre.

Györfi hozzátette azt is, hogy szerinte nem cigarettacsempészés és pénzmosás miatt ítélték el Cs. Sándort, hanem azért, mert a Tisza Pártnak dolgozott. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.