Exhurrikán érkezik, és nem sok jót ígér + videó

Szeszélyes napok elé nézünk.

2024. 10. 08. 6:46
szél
Illusztráció Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy igazán nyugodt, napos őszi nap vár ránk kedden, a HungaroMet tájékoztatása szerint csak egy-egy fátyolfelhő takarja majd el az eget és csapadék sem várható.

A déli, délkeleti szél viszont nagy területen megélénkül, az Észak-Dunántúlon erős, néhol viharos közeli lökések is lehetnek.

A csúcshőmérséklet általában 20 és 25 fok között valószínű,

de az északkeleti határ mentén ennél néhány fokkal alacsonyabb értékek is előfordulhatnak. Késő estére 11 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Napos, de szeles idő vár ránk kedden (Forrás: HungaroMet)

 

Szerdán eső, csütörtökön egy exhurrikán

A nyugodt kedd után szerdán megérkezik a térségünk fölé egy front, ami csapadékos időt hoz magával. Az előrejelzés szerint már kedd este elkezd megnövekedni a felhőzet nyugat felől, ami miatt szerdán többfelé esik majd.

A csapadék mellett azonban más is érkezik a következő napokban, mégpedig az ex-Kirk hurrikán frontja, amely a Kárpát-medencében is nagy felfordulást okozhat:

az időjósok szerint esővel és erős szélviharral érkezik meg Európába, és bár főleg Franciaország partvidéki területeit érinti majd az exhurrikán, hazánkba is elér a szele csütörtökön.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.