Ez az igazi kleptománia, szabadulása után azonnal a standra ment lopni a balatoni tolvaj

Nem sokáig élvezhette a napfényt.

2024. 10. 07. 8:14
Forrás: Fotó: MTI/Vasvári Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kisebb értékre, több közokirat, magánokirat és készpénz-helyettesítő fizetőeszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség azzal az ötvenes éveiben járó férfival szemben, aki 

néhány nappal a szabadulása után lopta el a strandoló sértettek értékeit. 

A Somogy Vármegyei ügyészség közlése szerint a többszörös visszaesőnek minősülő férfi legutóbbi fegyházbüntetéséből történt szabadulása után néhány nappal, 2024 júliusában megjelent az egyik siófoki strandon, ahol felfigyelt egy fiatal párra, akik a vízparton egy törölközővel letakarva, őrizetlenül hagyták az értékeiket rejtő sporttáskát, amíg bementek a vízbe fürdeni.

A vádlott ekkor magához vette a sporttáskát, amelyben – a személyes okmányok és bankkártyák mellett - 

közel egymillió forint értékben mobiltelefont, készpénzt, márkásabb ruhadarabokat, és még a sértettek autójának kulcsát is megtalálta.

A férfi ezután gyorsan elhagyta a helyszínt, majd a táskát végül a siófoki pályaudvaron vizsgálta át, az értékesebb dolgokat megtartotta, míg a többit eldobta.

A sértettek a bűncselekmény észlelése után segítséget kértek a vízimentőktől, akik értesítették a siófoki rendőröket, amelyben személyleírást is tudtak adni a strand területén gyanúsan viselkedő vádlottról. A siófoki járőrök ennek segítségével néhány utcányira el is fogták a férfit, akit – miután a lopott dolgok hiánytalanul előkerültek – őrizetbe vettek, majd az ügyészség indítványt tett a letartóztatására.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a nyomozás során mindvégig letartóztatásban lévő férfival szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság a vádlottat a feltételes szabadság lehetőségéből is zárja ki.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.