Fél éve kerülgetik a lakók a bűnügyi bizonyítékot a drogtanyává süllyedt Józsefváros egyik garázsában

A drogdílerek autója nem kell senkinek.

2024. 10. 14. 15:54
210404_Budapest Kábítószer_drog_illusztráció fotó: Ványi Ákos Árpad, (VAA) City Magazin Fotó: Ványi Ákos
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hónapok óta áll egy józsefvárosi társasház garázsában az az autó, amelyből egy banda drogot terjesztett. A garázshelyért ráadásul az egyik lakó milliókat fizet, noha parkolni nem tud oda. A baloldali vezetésű VIII. kerületben a kábítószer-kereskedelem nem új keletű dolog, 

Józsefvárost már rég ellepték a dílerek, a panelházakban megbúvó kábítószerfüggők, így a kerület több része is drogtanyává süllyedt.

Az egyik drogterjesztő bandát sikerült a rendőrségnek lefülelnie, ők a Vajdahunyad utcában, nem messze az önkormányzat egyik épületétől bizniszeltek, amíg a hatóság le nem kapcsolta őket. Az elosztópontként használt autó azonban a garázsban maradt, az ott élő mintegy hatvan család nem túl nagy örömére. A Metropol most azt írta, az autó nyitható, de a lakók nem nyúlnak hozzá, mindössze egyszer arrébb tolták, hogy felszabadítsák legalább azt a garázshelyet, amiért a tulajdonosa hétmillió forintot fizetett, csak a drogbotrány miatt nem tudta használni.

Fotó: Metropol

A portálnak Kozma Lajos közös képviselő azt mondta, amikor lebuktak, 

a terjesztőket a rendőrség elvitte ugyan, de az autó maradt a garázsban, aminek már közel fél éve. 

– Azóta nem történt semmi, pedig kértük a hatóságot, hogy szállítsák el. Mégiscsak bűncselekménynek a tárgya, ezért sem tartozik a társasház jogkörébe annak elvitele. Nincs is jogalapunk, hiszen nem tudjuk kideríteni, hogy a rendszám alapján kié a kocsi, az is könnyen lehet, hogy lopott és valaki nagyon örülne, ha visszakapná – mondta Kozma Lajos.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Ványi Ákos Árpád/City Magazin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.