Fontos bejelentést tett a válogatottmeccs előtt Szijjártó Péter + videó

Több mint ötszáz szurkoló utazik Zenicába.

2024. 10. 14. 10:06
Szurkolók vonulása Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Öt magyar konzul is szolgálatot teljesít a Magyarország–Bosznia-Hercegovina labdarúgó-mérkőzés kapcsán, amelyet hétfőn rendeznek Zenicában – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter, jelezve, hogy a konzulok szükség esetén segítséget nyújthatnak a szurkolóknak. Szijjártó Péter arról számolt be, hogy a Bilino Polje Stadionba összesen 550 vendégjegy kelt el, és ahogy lenni szokott ilyenkor, a magyar konzulok ott lesznek, hogy segítsenek a kiérkező szurkolóknak több helyszínen.

– A szurkolók döntő többségükben közúton, alapvetően autóval, néhányan talán busszal érkeznek majd a mérkőzésre – mondta. Jelezte: három határátkelőhely használata lehetséges Horvátország és Bosznia-Hercegovina között: egy Svilajinál, egy Bosnyákbródinál, egy pedig Ógradiskánál,

mind a három átkelőnél egy-egy magyar konzul várja majd a szurkolókat, és ha szükséges, segít a határátlépés folyamatosságának biztosításában.

– A mérkőzés helyszínén is két konzulunk teljesít majd szolgálatot, őket az Országos Rendőr-főkapitányság két kirendelt delegáltja is segíteni fogja. Tehát hogyha valakinek bármilyen ügyes-bajos dolga akad, vagy nagyobb jelentőségű ügyben szorul segítségre, ne adj’ isten, okmányt kell pótolni, vagy bármi más probléma előáll, akkor a konzuljainkhoz forduljanak bizalommal – mondta Szijjártó Péter.

Szükség esetén a +387-63-895-639-as telefonszám hívható, ahol egy folyamatosan ügyeletben lévő központot érnek el, és hogyha bármilyen segítségre szorulnak, akkor itt is a segítségükre tudnak sietni.

– Ne legyen szükség minderre, de ha baj van, akkor ezt a számot lehet hívni, a konzul kollégákhoz lehet fordulni. 

De szóljon inkább a mai nap magyar győzelemről, három pontról és egy biztos A-csoportos tagságról a jövő szezonban is

– mondta a külügyminiszter, aki jó szurkolást kívánt mindenkinek estére.

Borítókép: Magyar szurkolók (Fotó: Csudai Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.