Hajléktalanok szállták meg a Feneketlen-tó melletti játszóteret

A helyiek nem szívesen járnak arra sötétedés után.

2024. 10. 21. 17:34
Feneketlen-tónál áldatlan állapotok uralkodnak a frissen felújított játszótéren.
Forrás: Metropol
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A XI. kerületi Placid atya park Villányi úti részén található az a játszótér, amelyet a közelmúltban korszerűsítettek új játékokkal. Azonban a helyi családosok mellett a hajléktalanok is felfigyeltek az új piknikasztalokra és padokra. A környékbeliek arra panaszkodnak, hogy esténként rendszeresen megszállják a játszóteret a hajléktalanok – írja a Metropol.

Miután többen panaszkodtak a közösségi oldalakon a játszótéren uralkodó állapotokra, a lap munkatársai is ellátogattak a Feneketlen-tóhoz. A délelőtti órákban még rend és tisztaság fogadta őket, mert a Főkert munkatársai addigra már megtisztították a parkot. 

A játszótéren lévő anyukák elmondták, hogy

a kutyafuttatót és a bokrokat használják illemhelynek az éjszaka folyamán, szeméttel és zsebkendőkkel dobálnak tele mindent a csavargók.

Egyikük elárulta, hogy a reggeli órákban már ki sem viszi a gyerekét játszani az éjszakai betolakodók által ott hagyott kosz és szemét miatt.

Egyre több a hajléktalan a környéken. Mi hallottunk olyan szóbeszédet is, hogy a felszámolt Hős utcai kábítószeresek töltik itt az éjszakákat

– panaszkodott egy idősebb helyi lakos, aki elmondása szerint nem mer már a tó környékére sem menni sötétedés után.

Bíznak benne, hogy megoldódik ez az áldatlan állapot, és a játszóteret és a parkot rendeltetésszerűen lehet majd használni.

Borítókép: Eldobált szemét a Feneketlen-tónál (Fotó: Metropol/Olvasói felvétel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.