Hihetetlenül népszerű ez az okoseszköz az idősek között

Már több mint 700 ezren regisztráltak a Gondosóra programra, amihez mobilalkalmazás is készült.

2024. 10. 27. 10:48
NYITRAI ZsoltNyíradony, 2024. május 10.
Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök fõtanácsadója beszédet mond a Fidesz-KDNP választási fórumán Nyíradonyban 2024. május 10-én.
MTI/Derencsényi István
Fotó: Derencsényi István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mostanra minden harmadik 65 év feletti magyar gondosóra-felhasználó, így az idősek élete és egészsége még nagyobb biztonságban van. Arra hívta fel a figyelmet, hogy akik jogosultak, de még nem regisztráltak az eszközért, tegyék meg – közölte Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója vasárnap a jokor.hu portálon megjelent videóban.

Hozzátette, a hozzátartozók a Gondosóra mobilalkalmazását is letölthetik. A videóban Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter a programba hétszázezredikként regisztrált Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművészt, karmestert köszöntötte. Azt mondta, kivételes tehetsége, személyisége és alkotóereje generációkat köt össze kulturálisan. 

Úgy fogalmazott, Magyarország kormánya hisz az egymást követő nemzedékek harmonikus országépítő erejében. A miniszter felhívta a figyelmet arra, hogy a kormány kitart a nyugdíjasokkal 2010-ben kötött szövetsége mellett. Emlékeztetett: 

tizennegyedik éve garantálják a nyugdíjak értékének megőrzését, és minden évben inflációkövető nyugdíjemelést hajtanak végre.

Visszaépítették a tizenharmadik havi nyugdíjat, amit megemelt összegben kapnak meg az idősek. Hankó Balázs elmondta azt is, hogy folytatódik a Nők 40 program, és eddig ötször fizettek nyugdíjprémiumot. 

Hozzátette, bevezették és megvédték az Európában egyedülálló rezsicsökkentést is. A nyugdíjasok, régebb óta fiatalok továbbra is számíthatnak ránk – zárta gondolatait a miniszter.

 

Borítókép: Nyitrai Zsolt (Fotó: MTI/Derencsényi István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.