Itt a bizonyíték, papír is van róla: sokmilliós jutalomról döntött a bukott budavári polgármester, V. Naszályi Márta

Böröcz László, a kerület fideszes polgármestere jelezte, hogy feljelentést tesznek az ügyben.

2024. 10. 14. 18:18
A11I2978
20211206 budapest varoshaza vizsgalobizottsagi ules havran zolta Fotó: Havran Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– V. Naszályi Márta volt polgármester a napokban úgy nyilatkozott a botrányos ügyről, hogy a távozása előtt nem osztottak jutalmakat az I. kerületi önkormányzatban, és a sajtóban megjelent összeg sem igaz – fogalmazott Böröcz László a Facebook-oldalán. Az I. kerületi fideszes polgármester a bejegyzése mellé dokumentumokat csatolt, amelyek a volt polgármester állításának az ellenkezőjét igazolják.

V. Naszályi Márta 16 millió forint jutalomban részesítette 2024. szeptember 18-ai dátummal a távozó Czukkerné dr. Pintér Erzsébet jegyzőt, »kimagasló teljesítményét« értékelve ezzel. A volt jegyző aláírásával pedig »egyéb juttatásokra« 71 millió forint átcsoportosítása történt meg, 2024. szeptember 25-én.

– ismertette Böröcz László.

A polgármester jelezte,

V. Naszályi Márta ismét valótlanságot állított és ezzel hazudott a kerületi polgároknak is. 

A súlyos visszásságok kivizsgálása kapcsán pedig feljelentést tesznek.

Ahogy arról lapunk beszámolt, Böröcz László a múlt héten egy sajtótájékoztatón ismertette, szeptember végén, az önkormányzati ciklus utolsó napjaiban 71 millió forintot csoportosított át polgármester asszony, amit később az ő közvetlen munkatársainak különböző jogcímeken kifizetett.

Szeptember 25-én délután indították el azt a folyamatot, szeptember 26-án, egy nappal később, az első kerületi önkormányzat testületi ülésén V. Naszályi Márta pedig konkrétan letagadta, hogy bármilyen jutalmat kifizettek volna a szeptemberi hónapban

– emelte ki Böröcz.

Mint megírtuk, a volt szövetségesei is felháborodtak V. Naszályi pénzosztásán. Remenyik Ildikó, a kerület egykori MSZP-s képviselője a Várnegyed Magazin kérdésére elmondta: 

Végtelenül csalódottak vagyunk, eddig azt gondoltuk, hogy csak nagy volt a kabát V. Naszályi Márta korábbi I. kerületi polgármesternek, de amit az utóbbi hetekben a jutalmi pénzekkel művelt, azzal a lopás gyanúja is felvetődik.

A Várnegyed.hu arról érdeklődött a baloldali képviselőknél, hogy tudtak-e a hetvenmillió forintos jutalmi pénzek kiosztásáról. Remenyik Ildikó, a kerület volt MSZP-s képviselője határozott nemmel válaszolt.

– V. Naszályi Márta évek óta nem osztotta meg a baloldali összefogás képviselőivel, hogy milyen szerződéseket kötött és milyen pénzeket fizetett ki, ezért az utolsó két évben jutalomként összesen kifizetett 140 millió forintról sem volt tudomásom – mondta a Várnegyednek Kovács László György, korábbi LMP-s budavári képviselő. Hozzátette: nagyon nehéz volt V. Naszályival együtt dolgozni, mindenkit terrorizált, ezért sokan elmentek a hivatalból.

Magánvéleményem szerint V. Naszályi ezekkel a jutalmakkal a haverok és a hozzá hű emberek hallgatását és hűségét fizette meg, ami akár a hűtlen kezelés fogalmát is kimerítheti

– jegyezte meg.

Borítókép: V. Naszályi Márta (Fotó: Havran Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.