„A haverok hallgatását vette meg” – volt szövetségesei akadtak ki a milliós jutalmakat osztogató V. Naszályi Mártára

Ez lopás, hűtlen kezelés is lehet – egykori szövetségesei támadják a bukott budavári polgármestert

Forrás: Várnegyed2024. 10. 11. 21:49
V. NASZÁLYI Márta; CZUKKERNÉ PINTÉR Erzsébet; BARTOS Diána Petra
Budapest, 2024. február 29. V. Naszályi Márta (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Jobbik-Várunk Egyesület) polgármester (b) nézi a Fidelitás akitvistájától kapott, "V. Naszályi Márta a túlárazás bajnoka" feliratú serleget, mellette Czukkerné Pintér Erzsébet jegyzõ (k) és Bartos Diána Petra (j) aljegyzõ az I. kerületi önkormányzat képviselõ-testületi ülésének elején, a háttérben a Fidelitas aktivistái molinókat tartanak 2024. február 29-én. Ezen a napon Böröcz László, a Budavári Fidesz elnöke, polgármesterjelölt a Budavári Önkormányzat épületénél tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy jelentõsen túlárazott szerzõdést kötött a V. Naszályi Márta vezette I. kerületi önkormányzat, amelynek nyomán 17 millió forintot fizettek ki a 8 milliós beruházásért. MTI/Hegedüs Róbert
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Végtelenül csalódottak vagyunk, eddig azt gondoltuk, hogy csak nagy volt a kabát V. Naszályi Márta korábbi I. kerületi polgármesternek, de amit az utóbbi hetekben a jutalmi pénzekkel művelt, azzal a lopás gyanúja is felvetődik – fogalmazott a Várnegyed Magazin kérdésére Remenyik Ildikó, a kerület egykori MSZP-s képviselője. A lap szerint nem tudtak a héten kipattant ügyről a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd és az LMP megkérdezett képviselői sem. Utóbbi szerint a hozzá hű emberek hallgatását fizette meg a leváltott polgármester. 

Az ügy előzménye, hogy az önkormányzati ciklus utolsó napjaiban V. Naszályi Márta és Czukkerné dr. Pintér Erzsébet több mint hetvenmillió forint jutalmat osztottak ki a Polgármesteri Hivatal bizonyos dolgozóinak. Az ügyben felmerül a közokirat-hamisítás gyanúja is.

A Várnegyed.hu arról érdeklődött a baloldali képviselőknél, hogy tudtak-e a hetvenmillió forintos jutalmi pénzek kiosztásáról, Remenyik Ildikó, a kerület volt MSZP-s képviselője határozott nemmel válaszolt.

Amikor az ezzel kapcsolatos hír kijött, javasoltuk a frakciónak, hogy üljünk össze ebben a témában. Rendkívül kiábrándultak és csalódottak vagyunk V. Naszályi Márta cselekedetei hallatán. Eddig azt hittük, csupán nagy neki a kabát, nem való neki a polgármesteri feladat, de amit az utolsó hetekben művelt, az nagyon meglepett bennünket. Ez szinte a lopás kategóriájába tartozik, a leköszönő polgármester átverte a szavazóit

– tette hozzá a politikus.

A Párbeszéd képviselője sem tudta

Kun János, a Párbeszéd I. kerületi volt és jelenlegi önkormányzati képviselője a lap megkeresése előtt nem értesült az október 10-én Böröcz Lászlótól elhangzottakról. A polgármesteri sajtótájékoztató tartalmára úgy reagált, hogy ő egyszerű képviselőként nem is tudhatott a hetvenmillió forint kifizetéséről. De a közokirat-hamisítás gyanújával kapcsolatban hozzátette:

Mind a volt polgármester asszonyt, mind a volt jegyző asszonyt úgy ismertem meg, mint akik betartják a törvényeket, így nem feltételezem, hogy jogszabályellenes intézkedést hoztak volna.

A Demokratikus Koalíció tagja sem volt beavatva

Csobánczy Gábor DK-s önkormányzati képviselő, korábbi alpolgármester elmondta,

a korábbi polgármester asszony soha nem avatott be kollégáinak a javadalmazási, illetve jutalmazási rendszerébe. Jómagam az elmúlt öt évben nem részesültem a polgármester asszony ilyen irányú kedvességéből, fel sem merült ilyen jellegű jutalmak kiosztása esetemben.

Hozzátette, hogy a szeptember 25-ei kifizetésekről ő is a sajtóból értesült először, korábban azokról nem volt tudomása. Ugyanakkor kiemelte: 

Jogilag nem tisztem megítélni a történteket, de az én erkölcsi normáimba ilyen jellegű cselekmények nem férnének bele.

V. Naszályi Márta évek óta nem osztotta meg a baloldali összefogás képviselőivel, hogy milyen szerződéseket kötött és milyen pénzeket fizetett ki, ezért az utolsó két évben jutalomként összesen kifizetett 140 millió forintról sem volt tudomásom – mondta a Várnegyednek Kovács László György, korábbi LMP-s budavári képviselő. Hozzátette: nagyon nehéz volt V. Naszályival együtt dolgozni, mert mindenkit terrorizált, ezért sokan elmentek a hivatalból.

Magánvéleményem szerint V. Naszályi ezekkel a jutalmakkal a haverok és a hozzá hű emberek hallgatását és hűségét fizette meg, így vette meg a hallgatásukat, ami akár a hűtlen kezelés fogalmát is kimerítheti

– jegyezte meg.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.