Kevesebb mint öt órája maradt, ha versenybe szállna minden idők legnagyobb magyar lottónyereményéért

Néhány tipp, hogy mire lehet elkölteni a rekordnyereményt!

Forrás: Kisalföld2024. 10. 19. 12:50
Kereskedelem - Szolgáltatás - Budapest - Lurdy Ház
Fotó: MTVA/Róka László
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tízezrek fogják követni ma este a lottósorsolást, ugyanis még sosem volt ilyen nagy összeg az ötös lottó főnyereménye. A szombat esti húzáson eldől, hogy a nap végén valaki vagy valakik milliárdosként hajtják-e álomra a fejüket, természetesen ehhez az is kell, hogy mind az öt számot pontosan eltalálják. Ha ismét négytalálatosak lesznek a legpontosabb szelvények, akkor a főnyeremény tovább hízik és jövő héten egy még nagyobb összegre pályázhatnak a szerencsevadászok.

A szelvények leadási határideje ma délután fél hat, a sorsolás pedig háromnegyed hétkor kezdődik.

Az e heti főnyeremény 6,525 milliárd forint, ezzel megdőlt a szintén idén beállított rekord, amikor egy szerencsés 6,523 milliárd forintot vitt haza. De a harmadik legnagyobb összegért sem kell nagyon a múltba tekinteni, ugyanis 2020-ban 6,431 milliárd forint talált gazdára.

Fotó: Szerencsejáték Zrt. 

A Kisalföld egy lottózóban a mesés főnyereményről kérdezte a játékosokat. Mint kiderült a több mint 6 milliárd forintot még képzeletben is nehéz elkölteni.

– Pár ezer forintot már nyertünk egy-két alkalommal, de a nagy lottónyeremény még várat magára. Nem gondolkoztunk még azon, hogy mire fordítanánk a nyereményt. Hatmilliárd forint hatalmas összeg, majd ha megnyerjük, ráérünk kitalálni, mi legyen vele – mondta az egyik nyilatkozó.

Egy másik játékos még régebben, fiatal korában nyert egyszer egy nagyobb összeget, amiből kijött egy új kabát, de azóta „nem találta meg a szerencse”. Elmondása szerint már nem meri abbahagyni, mert úgy van vele, hogy hátha a következő szelvény lesz a szerencsés.

– Ha a hétvégén ötösünk lenne, a nyereményből lakást és autót vennénk. Egy részét pedig befektetném, ingatlanba vagy földterületbe. Emellett nagyon szeretek utazni, szóval biztosan bejárnám a világot. Elsők közt meglátogatnám az Angliában élő rokonokat, mert már nagyon rég voltunk náluk – mesélte egy nő, aki szerint nehéz hat és fél milliárd forint nagyságát felmérni.

 

A nagy főnyeremény egyre többeket vonz

A halmozódás, tehát az egyre nagyobb főnyeremény hatással van a lottózási kedvre – erősítette meg a lapnak a Szerencsejáték Zrt. kommunikációs munkatársa.

– Ilyenkor a rendszeres játékosaink több mezőt játszanak meg, és olyanok is játszanak, akik egyébként ritkán szoktak, vagyis többen és többet játszanak. 

A forgalmi adatokból az látszik, hogy többmilliárdos jackpot esetén már nő a lottózási kedv és megjelenhetnek a keleti és a déli határ menti településeken a határon túlról is játékosok.

– ismertették.

 

A főnyereményből az elképzelhetetlen luxust is meg lehet venni

Nehéz elképezni azt, hogy valójában mit is lehet megvenni  hat és fél milliárd forintból. A lap összegyűjtött néhány olyan luxuskiadást, amikre elég lenne a gyorsan megszerzett vagyon:

  • Meg lehetne venni belőle a világ tíz legdrágább autóját, köztük egy Lamborghini Venenót, amiből mindösszesen 4 darab készült. Ezek után pedig még maradna is egy kis költőpénz, körülbelül 1,1 milliárd forint.
  • Akár 479 éjszakát is el lehetne belőle tölteni a világ legdrágább hotelszobájában, a Las Vegas-i Palms Casino Resort The Empathy Suite Sky Villa-ban. Az éjszakánként közel 37 millió forintba kerülő lakosztályban van saját sószoba, a sosem alvó városra néző jakuzzi, két masszázsszoba és egy 13 személyes bár.
  • De a nyertes akár 17 ezer barátját is vendégül láthatná a világ legdrágább éttermében az amerikai The French Laundry-ban.
  • Vagy akár saját szuperkoncertet szervezhetne a Rolling Stones fellépésével, amely a világ legdrágább zenekara, sőt mellé meghívhatná „előzenekarnak” Katy Perry-t és Lady GaGát. És még így se fogyna el a hat és fél milliárd.
  • A nyeremény akár egy világ körüli utazásra is elég lenne, ahova a szerencsés magával vihetné ötszáz, valószínűleg nagyon hálás, barátját.
  • De az élvezetek mellett lehetne a bolygónk ökoszisztémájára is költeni, a pénzből akár 300 ezer fát is el lehet ültetni.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.