Lecsapott a hegyvidéki kutyapártos polgármester, elvonta a pénzt a helyi keresztény közösségektől

Hegyvidék új kutyapártos polgármestere egyszerűen megszüntette az egyházak, egyházi szervezetek és kerületi cserkészcsapatok számára kiírt pályázati lehetőséget. A XII. kerületi KDNP szerint ezáltal elvették tőlük a forrásokat. Hozzátették: a jövőben ezeket a pénzeket Kovács Gergelynek jobban tetsző civil egyesületek fogják megkapni. Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium, üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára, a helyi KDNP vezetője már a kampányban felhívta a figyelmet arra, hogy a Kutyapárt keresztényellenes vezetésre készül.

2024. 10. 22. 12:09
MKKP eredményváró Kovács Gergely
Fotó: Bach Máté
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egy hónap sem telt el, és a Kovács Gergely vezette Hegyvidéki Önkormányzat máris támadást indított a kerület keresztény közösségei ellen. Sajnálattal kell mondanom, hogy megint nekünk lett igazunk. A hegyvidéki kereszténydemokraták vezetőjeként már a kampány során felhívtam a figyelmet arra, hogy a Kutyapárt által támogatott IX. kerületi önkormányzat egyik első intézkedése a keresztény közösségek támogatásának megvonása volt – írta közösségi oldalán Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára. 

Mint írta: félt attól, hogy a XII. kerületben is hasonló lépésekre kerül sor, ezért október elején kérdéssel fordult Hegyvidék új polgármesteréhez.

 – Válasz azonban nem érkezett, csak üres ironizálás – húzta alá az államtitkár. Pulay Brigitta, a Hegyvidéki KDNP önkormányzati delegáltja videóban számolt be a kutyapárti kerületvezetés közösségellenes intézkedéséről. Mint mondta: Kovács Gergely megkezdte a forrásmegvonást az egyházaktól és a cserkészektől. A Hegyvidéki KDNP oldalára feltöltött videóban Pulay visszaidézte, hogy Kovács Gergely korábban azt ígérte, hogy demokratikusan, korrupciómentesen, a társadalom széles köreinek bevonásával fogja irányítani az önkormányzatot. 

Módosítót fogadtak el a kutyapártosok, elvették a forrásokat

– Nem habozott, amikor az egyik legnagyobb közösség megszorongatásáról volt szó. A hétfői ülésén, a kerület jogi és ügyrendi bizottsága baloldali többségével elfogadta azt a módosító indítványt, melynek értelmében a kerület egyházai, egyházi szervezetei és cserkészcsapatai a jövőben nem kapnak külön pályázati kiírást tevékenységük támogatására. Magyarul: elvették tőlük a forrásokat – húzta alá Pulay Brigitta. 

Hozzátette: a jövőben ezeket a pénzeket Kovács Gergelynek jobban tetsző civil egyesületek fogják megkapni.

– A helyi KDNP mélységesen elítéli ezt a gyakorlatot. Felhívjuk polgármester úr figyelmét, hogy hatalmát ne arra használja, hogy szétverje a nagy múltú a kerület értékeihez szervesen kapcsolódó közösségeket – szólította fel Kovács Gergelyt a KDNP tagja. 

Pulay Brigitta megjegyezte: a polgármester olyan értékek mellett éli az életét, ahogy szeretné, a Hegyvidéki KDNP azonban mindig ki fog állni a keresztény közösségeiért.

Kovács Gergely választási győzelme után rögtön szimbolikus lépéseket tett, előrevetítette, hogy hivatalba lépése után elbontatná a Turul szobrot. 

Ezt a tervét Lázár János építési és közlekedési miniszter keresztülhúzta,

a második világháború katonai és polgári áldozatai előtt tisztelgő XII. kerületi emlékművet műemléki védelem alá helyeztette.

Fonti Krisztina, a Fidesz–KDNP-képviselőcsoport vezetője korábban úgy fogalmazott: Kovács Gergely az ilyen és ehhez hasonló kijelentéseivel, illetve a Turul szobor körül kialakított vitával a lényegről akarja elterelni a figyelmet, és ideológiai alapú politizálást valósítana meg.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.