Magyar Péter közeli munkatársát tartóztatták le + fotók, videó

A férfi vezető szervezőként fontos szerepet játszott az MTVA előtti demonstrációban.

2024. 10. 14. 11:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar Péterék pánikszerű törlésbe kezdtek a közösségi médiában, hogy eltüntessék a letartóztatott szolnoki Tisza-aktivista nyomait – írta meg az Origó. A Tisza-párt vezető szervezőjét cigarettacsempészés és pénzmosás miatt indult eljárásban tartóztatták le, neki ugyanis nem volt mentelmi joga. A Magyar Péterrel, Nagy Ervinnel és Radnai Márkkal készített közös fotóit is eltüntették.

A letartóztatott aktivista, Radnai Márk és Nagy Ervin (Forrás: Facebook)

Mint már beszámoltunk róla, a letartóztatott cigarettacsempész vezető szervezőként fontos szerepet játszott az MTVA előtti demonstrációban. A háttérből irányított, szervezett, ő látta el például „láthatósági mellénnyel” Magyar Péter médiabrigádját.

A letartóztatott férfi vezető szervezőként fontos szerepet játszott az MTVA előtti demonstrációban (Forrás: Facebook)

A Tisza Párt aktivistái feladatul kapták, hogy minden felületet gondosan átvizsgálva teljesen

tüntessék el a már hosszú hónapok óta Magyar Péterrel szorosan együtt dolgozó cigarettacsempész nyomait,

hogy a nyilvánosságra került bűncselekményt a lehető legkevésbé lehessen összefüggésbe hozni a pártelnökkel.

 

Botrányok Magyar Péter körül 

A lap felidézi: nem ez az első bűncselekmény Magyar Péter körül. Már a Tisza Párt megalakítása idején is több támadható személy felbukkant. Az utóbbi évtizedek legnagyobb piramisjáték-botrányának szervezői és haszonélvezői töltik meg Magyar Péter pártját, köztük Deák Boldizsár. A férfi Magyar Péter legszűkebb stábjának tagja, ott van minden fontos rendezvényen. Jelentéseket fogad, elemez, szervezőként is dolgozik.

Szintén súlyos bűncselekményeket követett el, és több évet börtönben töltött Sájer Mária, aki Magyar anyósjelöltje volt. Hétmilliárdos kár, több száz tönkretett család, a felelősök pedig a bandavezért kivéve megúszták pár év börtönbüntetéssel – ez volt a mérlege annak az egész országot behálózó piramisjátéknak, aminek a működtetésében Magyar Péter bizalmasa is részt vett. 

Az elmúlt hetekben újabb botrányos ügyek láttak napvilágot Magyar Péter kapcsán, ezúttal a Diákhitel Központ élén megkötött szerződéseivel kapcsolatban, mely ügyben már nyomozás is indult és büntetőeljárás van folyamatban. Így előfordulhat, hogy

emiatt is kéri a legfőbb ügyész az EP-től a diszkópolitikus mentelmi jogának felfüggesztését.

Szeptemberben derült ki, hogy Magyar Péter pártjának egyik jelenlegi szervezője túlárazott szerződést kötött a Diákhitel Központtal. Hadházy Ákos független parlamenti képviselő szerint ezen szerződések megkötése szükségtelen volt. A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) közölte, hogy a Diákhitel Központ Zrt. gazdálkodásával kapcsolatban jelenleg nyomozás van folyamatban.

Borítókép: Magyar Péter és az azóta letartóztatott szervező (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.