Magyar Péter népszerűsége elindult a lejtőn

Egyre kevesebben kíváncsiak a baloldal új megmondóemberére.

2024. 10. 08. 10:44
PA_20241004_030

Magyar Péter tüntetés a kunigunda utcábanMagyar Péter tüntetése az MTVA túltolt propagandája ellen
Fotó: Polyák Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Látványos kurdarcba fulladt Magyar Péter hétvégi tüntetése, a Tisza Párt elnökének előzetes, százezres reményeivel szemben alig háromezren vettek részt az MTVA székházához meghirdetett demonstráción.

Magyar Péter láthatóan csalódott is volt emiatt a színpadon

– mutatott rá Deák Dániel, a XXI. Század Intézet elemzője, aki az Origónak azt mondta: a résztvevők gyér számának oka mögött a politikus botrányai állhatnak. A mentelmi ügy, Vogel Evelin interjúja, a KEHI-jelentés mind hozzájárulhattak ahhoz, hogy a Magyar-hívők lelkesedése alábbhagyott. – Ezek a botrányok érezhetően erodálták a támogatottságát, és mivel még ő is közölte, hogy például a volt barátnője újabb dolgokkal támadhatja, vélhetően nem is áll meg ez a csökkenés a közeljövőben sem – mondta Deák Dániel. Szerinte

az alacsony létszám oka lehet az is, hogy okafogyott Magyar Péter követelése, hiszen az elmúlt időszakban számtalan alkalommal meghívták őt és pártjának képviselőit a közmédiába, ugyanakkor nem éltek a lehetőséggel, elutasították a felkéréseket.

Az elemző felidézte: Magyar Péter az elején eljátszotta, hogy ő egy új szereplő, és teljesen más, mint az eddigi balliberális politikusok. – Ehhez képest mostanra teljesen beleolvadt a hagyományos balliberális közegbe, a felszólalók többsége is támogatta a korábbi hasonló balliberális reménységeket – emlékeztetett.

Deák Dániel jelezte:

szinte mindegyik felszólalóról található közös fotó például Márki-Zay Péterrel. 

És ezt már az őt támogató ellenzéki újságírók is megállapították, akik csalódottan vették tudomásul, hogy Magyar Péter tüntetése és beszéde ugyanolyan volt, mint amilyeneket az elmúlt években már láttak és hallottak az óbaloldali politikusoktól.

– Ha nincs új lendület vagy valami újdonság, akkor Magyar Péter lejtmenete nem áll meg – mondta az elemző a portálnak.

Borítókép: Magyar Péter a tüntetésen (Fotó: Polyák Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.