Magyar Péterrel lépne koalícióra Gyurcsány Ferenc

Sem a Tisza Párt, sem a DK nincs olyan helyzetben, hogy egymaga tudjon győzni – hangsúlyozta a DK elnöke.

2024. 10. 25. 17:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar Péterrel lépne koalícióra Gyurcsány Ferenc – hangzott el egy interjúban, amely a bukott miniszterelnökkel készült. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke leszögezte: ez a realitás, koalíciót egymással vitatkozó pártok szoktak kötni, mert máskülönben ugyanaz a párt lennének. Ez a koalíciók természete, melyek nem szerelmi házasságok, hanem érdekházasságok. Ellenzéki többpártrendszerre van szükség, amiből ez következik, továbbá 

sem a Tisza Párt, sem a DK nincs olyan helyzetben, hogy egymaga tudjon győzni 

– jelentette ki Gyurcsány.

Elvi álláspontjára hivatkozva úgy folytatta: Magyarország politikai értelemben tagolt ország, ami a két politikai térfélre is igaz. A DK elnöke kijelentette: az ellenzék bármelyik pártja „nagyon-nagyon messze van” attól, hogy a Fideszt legyőzze. – Nem tudom elhinni, hogy egyébként bölcs és okos elemző intellektusú emberek ezt nem látják át. Nem a Fideszt, hanem a Fidesz-birodalmat kell legyőzni, amivel egy párt nem bír el – vélekedett Gyurcsány Ferenc.

Borítókép: Magyar Péter (Forrás: Ripost)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.