Megérkezett a hivatalos megerősítés: Zamárdi nem fogadja a jövőben a Balaton Soundot

Lejárt a szerződésük, a helyi önkormányzat pedig nem is akarja meghosszabítani.

2024. 10. 20. 14:47
Zamárdi, 2018. július 6.
Közönség Rita Ora albán származású brit énekesnõ koncertjén a Balaton Sound fesztiválon Zamárdiban 2018. július 6-án.
MTI/Bodnár Boglárka
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Balaton Sounddal sokkal több probléma volt, mint a Strand Fesztivállal, ezért míg utóbbi maradhat a településen, a 2025-ös Balaton Soundot már biztosan nem Zamárdiban rendezik meg – erősítette meg a helyi lapban Zamárdi polgármestere. Csákovics Gyula a Zamárdi Hírmondó októberi számában  elmondta, hogy hamarosan bejelentik: a Balaton Sound fesztivált 2025-ben már nem Zamárdiban rendezik meg. Az interjút az Index szúrta ki, cikkükben arról is írnak, hogy nem szűnik meg a fesztivál, elvileg már több balatoni település is jelezte, hogy szívesen befogadnák a Balaton Soundot. 

A településvezető előrevetítette azt is, hogy a Balaton Sound helyett nem kívánnak más fesztivált befogadni, de a pontosabb egyeztetések majd csak az alakuló ülésen kezdődhetnek meg. Emellett mindenkinek megköszönte az elmúlt öt év együttműködését, a különböző intézményvezetőktől kezdve a civil szervezetekig. Csákovics Gyulát júniusban simán újraválasztották, a település képviselő-testületében sem volt sok változás. 

Nyáron az elsők között írtuk meg, hogy nem lesz több Balaton Sound Zamárdiban, akkor még a polgármester arról beszélt, hogy lejárt a szerződésük a szervezőkkel, és majd az új testület dolga lesz hosszabbítani, a mostani interjú alapján azonban már eldőlt ez a kérdés. 

Az Index szerint Balatonvilágos és Balatonboglár is szóba került mint lehetséges helyszín, de hivatalos bejelentés a szervezők részéről a folytatásról még mindig nincs. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.