Megvonnák a börtönben lévő óbudai polgármester fizetését

A Fidesz szerint teljes körű új választásra lenne szükség annak érdekében, hogy Óbuda hírnevéről ezt a foltot le tudják mosni.

Forrás: Hír Tv2024. 10. 27. 19:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mi Hazánk Mozgalom azt javasolja, vonják meg a bebörtönzött óbudai polgármester, Kiss László fizetését, ugyanis jelenleg nem tudja ellátni feladatait – olvasható a Hír TV oldalán.

– Óbuda DK-s polgármestere augusztus közepe óta előzetes letartóztatásban van, ennek ellenére a baloldali többségű képviselő testület megszavazta a részére a havi 1,3 millió forintos tiszteletdíjat és a 195 ezer forintos útiköltségtérítést. És nyilván a polgármester úr így nem tud eleget tenni a kötelezettségeinek, nem tudja ellátni a feladatait – hangsúlyozta Marosvölgyi Anna, a Mi Hazánk Mozgalom III. kerületi önkormányzati képviselője.

A Mi Hazánk Mozgalom kerületi elnöke elmondta: pártjuk azt javasolja, ha a juttatást nem vonják meg tőle, legalább az útiköltség térítését ajánlja fel egy óbudai alapítványnak.

A Fidesz is igazságot tenne, ám a többség erre nem hajlandó

– Mi a kezdetektől fogva azt kommunikáljuk, hogy egy teljes körű új választásra lenne szükség annak érdekében, hogy Óbuda hírnevéről ezt a foltot le tudjuk mosni. Tehát mi azt tartanánk megfelelőnek, hogyha a polgármester és az összes képviselő is lemondana a mandátumáról és egy teljes körű új választás kerülne kiírásra a harmadik kerületben. Tehát innentől kezdve, hogy ezt sajnos mi jogilag kikényszeríteni nem tudjuk és nyilván a többség erre nem hajlandó, ez az ő felelősségük, a baloldali pártok felelőssége, hogy hagyják így működni az önkormányzatot – mondta Puskás Péter, a Fidesz–KDNP III. kerületi önkormányzati képviselője, aki hozzátette:

A helyzet egyértelműen botrányos, a kerület baloldali képviselői mégis próbálnak szemet hunyni a történtek felett. A fideszes politikus azt mondta: úgy értesültek, hogy az MSZP harmadik kerületi elnökét szeretnék kinevezni a vagyonkezelő részvénytársaság vezérigazgatójává

emelte ki.

Mint ismert, a gyanú szerint több bűncselekmény köthető Kiss László nevéhez: egyrészt túlárazott szerződéseket kötöttek munkákra, illetve fiktív munkákra fizettek ki pénzeket, valamint a pénzmosás bűncslekeménye is felmerült – Kiss László ügyéről a Magyar Nemzet az ide kattintva elérhető cikkben számolt be.

Borítókép: Kiss László (Fotó: Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.