Tévesen terjedt el a magyar sajtóban, hogy jön a kötelező jogosítványcsere

Ne higgye el.

Forrás: Pénzcentrum2024. 10. 28. 14:08
Rear,Side,View,Of,Pickup,Car,Black,Color,With,Turn,közlekedés,kresz
illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mégsem igaz, hogy szűk három hónapjuk maradt az 1971-es születésűeknek, hogy lecseréljék a régi jogosítványukat – erre a Vezess hívta fel a figyelmet. Az utolsó előtti szakaszához érkezik a jogosítványok kötelező cseréje az Európai Unióban – hívta fel a figyelmet a Pénzcentrum a ma reggel megjelent cikkében, amely egyúttal arról is beszámolt, hogy az 1971 után születetteknek kellett volna jogosítványt cserélni. 

Nekik ugyanis jövő év január 19-ig el kell intézniük a jogosítvány cseréjét.

A portál azt írta, tíz évvel ezelőtt lépett életbe az az uniós határozat, amely a vezetői engedélyek egységes cseréjét írja elő, és amely szerint 2033-ig minden tagállamban új, hamisítással szemben védett formátumú jogosítványokat kell kiállítani. A csere azonban a 2033-as határidő ellenére sokaknak már jövő januártól kötelező, ugyanis több azt több hullámban határozták meg, születési évekre lebontva. Most az 1971-esekre kerül a sor – írták a cikkben. 

Azonban ez nem igaz, mert a Vezess rábukkant, hogy bár Németországban valóban szükség volt és van a jogosítványok cseréjére a fentebb említettek esetében, de ez azért van érvényben, mert náluk a 2013. január 19. előtt kiállított vezetőiengedély-kártyák időkorlátozás nélkül voltak érvényesek.

Ez viszont csak Németországra vonatkozik, nem az Európai Unióra, ami azt jelenti, hogy Magyarországon sincs senkinek semmi teendője az ügyben. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.