Nem sikerült megmérgezni a gyanútlan férjet, más módszerhez folyamodtak a vérszomjas szerelmesek

Fejenként tizenkét év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte első fokon, nem jogerősen a Szombathelyi Törvényszék azt a férfit és nőt, akik kétszer is megkísérelték megölni az asszony férjét. Előbb mérgezéssel, majd az alvó férfi megfojtásával próbálkoztak – közölte az MTI-vel a törvényszék szóvivője kedden.

Forrás: MTI2024. 10. 22. 19:18
The,Statue,Of,Justice,Themis,Or,Justitia,,The,Blindfolded,Goddess,bíróság,
illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bíróság mindkét vádlottat – mint társtetteseket – bűnösnek mondta ki előre kitervelten, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletében, a másodrendű vádlottat ezenfelül aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésében is bűnösnek találta – részletezte Tóth András. A törvényszék szóvivője hozzáfűzte, a bíróság első fokon meghozott ítélete szerint a vádlottak feltételes szabadságra nem bocsáthatók.

Az ítélet szerint a vádlottak 2022 júniusában ismerkedtek meg, majd rövidesen szerelmi viszony alakult ki közöttük. Mivel úgy vélték, hogy a másodrendű vádlott férje nem egyezne bele a válásba, elhatározták, hogy a sértettet megölik. A nő ismeretlen összetételű szert vett át szeretőjétől, és azt több alkalommal is férje italába és az általa készített ételbe keverte, amitől azonban a férfi nem halt meg, csupán hasmenést kapott.

Ezután 2023. március 12-én éjszaka a házaspár családi házának hálószobájában törtek rá az alvó sértettre, az elsőrendű vádlott műanyag fóliát szorított a férfi arcára, közben a másodrendű vádlott igyekezett leszorítani a férfi lábait, de a támadás nem járt teljes sikerrel, mert a férj védekezni kezdett, és 

beleharapott az elsőrendű vádlott kezébe, aki erre nagy erővel ököllel ütlegelni kezdte.

A dulakodás során az elsőrendű vádlott egy vázával fejbe verte a sértettet, aki a földre esett, az elsőrendű vádlott ekkor még többször megrúgta, mire a sértett – azért, hogy az életét mentse – felajánlotta neki, hogy bármit megad, ha felhagynak a bántalmazásával.

A zajokra a szomszédos szobában felébredt a házaspár fia, átment a szülők hálószobájába, és felkapcsolta a villanyt. Anyja ekkor kirángatta a fiút a szobából, megtiltotta neki, hogy segítséget hívjon, és rázárta a szoba ajtaját. Azt mondta neki, hogy betörő van a házban, de csak akkor lehet segítséget hívni, ha arra alkalmas lesz a helyzet.

A sértett a folyamatos ütlegelés, rugdosás hatására beleegyezett a válásba, és megígérte a vádlottaknak, hogy a bántalmazása miatt nem tesz feljelentést. A sértett az igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint többszörös sérülést szenvedett el, amelyek életveszélyt is előidézhettek volna, de fennállt az élet kioltását eredményező sérülések lehetősége is.

A sértett azért maradt életben, mert mindvégig kitartóan, sikeresen védekezett, illetve a fiú közbelépése megzavarta a vádlottakat cselekményük végrehajtásában

– olvasható az indoklásban.

Az ítélettel szemben az ügyész mindkét vádlott esetében súlyosbításért nyújtott be fellebbezést, a vádlottak és védőik viszont enyhítésért fellebbeztek, így az ítélet nem jogerős. A törvényszék a vádlottak letartóztatását fenntartotta, a végzést az elsőrendű vádlott és védője tudomásul vette, míg a másodrendű vádlott és védője fellebbezést jelentettek be.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.