Németh Szilárd: A Tisza Párt, ha tehetné, eltörölné a rezsicsökkentést + videó

A Tisza Párt a rezsicsökkentés ellen szavazott Brüsszelben, ha tehetné, eltörölné az intézkedést – közölte Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos a Hír TV Napi Aktuális című műsorában.

2024. 10. 07. 23:11
Illusztráció Fotó: Bach Máté
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar Péter pártjának EP-képviselője, Lakos Eszter megszavazta az Európai Parlament ipari, kutatás- és energiaügyi (ITRE) szakbizottságának az ENSZ éghajlatváltozási konferenciájáról (COP29) szóló véleményét, ezzel alátámasztva, hogy a Tisza Párt eltörölné a rezsicsökkentést.

A Magyar Péter embere által megszavazott dokumentum támogatói ugyanis kifogásolják az olyan lakossági energiatámogatások, mint például a rezsicsökkentés mértékét, és azok kivezetésére szólítanak fel

– idézte fel Németh Szilárd. A politikus szerint annak ellenére, hogy a kihasználják, a baloldali pártok, köztük a Tisza-párt tagja is, folyamatosan a rezsicsökkentést ellen kampányolnak. Németh Szilárd közölte, hogy a gáz Prágában négyszer, Varsóban háromszor, Pozsonyban és Bukarestben két és félszer drágább, mint itthon.

Európán belül Stockholmhoz képest a legnagyobb a különbség, a svéd fővárosban tizenháromszor kell többet fizetni, mint Magyarországon. Áramért a csehek négyszeres, a lengyelek majdnem két és félszeres, a szlovákok kétszeres, a románok másfélszeres árat fizetnek az itthonihoz képest. 

Németh Szilárd megerősítette, hogy a rezsicsökkentést a meg fogja védeni a Fidesz-KDNP által támogatott kormány.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.