Olyan óriásrepülők szálltak le Budapesten az izraeli konfliktus miatt, amelyek szinte még soha

Eddig csak egyszer volt Budapesten a világ legnagyobb kereskedelmi célú utasszállító gépe.

2024. 10. 02. 6:36
Olyan óriásrepülők szálltak le Budapesten az izraeli konfliktus miatt, amelyek még soha
Fotó: Gere Antal/Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közel-keleti konfliktus miatt három Emirates-járat Törökország felett visszafordult és Budapesten száll le, fogadásukra a Budapest Airport felkészült. A Budapest Airport az MTI-hez kedden késő este eljuttatott közleményében azt írta: a gépek Dublinból, Düsseldorfból és Prágából indultak Dubajba, a három gép fedélzetén 1215 utas tartózkodik. 

Olyan óriásrepülők szálltak le Budapesten az izraeli konfliktus miatt, amelyek még soha
Eddig csak egyszer volt Budapesten a világ legnagyobb kereskedelmi célú utasszállító gépe. Fotó: Gere Antal/Facebook

A járatokkal kapcsolatban a Budapest Airport szerda reggel tud bővebb információt adni – tudatták. A járatok közül kettőt Boeing 777-300ER, egyet, a düsseldorfit pedig Airbus A380-800-as repülőgép teljesít – írja az AIRportal.hu. A portál tájékoztatása szerint Emirates Nizza – Dubaj járatát teljesítő Airbus A380-800-as is Budapesten szállt le a korábban tervezett Bécs helyett. Bécsbe a dubaji légitársaság három Airbus A380-asa ment kitérőre.

Az Airbus A380 budapesti leszállása azért is különleges, mert eddig csak egyszer volt Budapesten a világ legnagyobb kereskedelmi célú utasszállító gépe, amikor a Lufthansa elhozta egyszer Münchenből, hogy bemutassa. Ennek már 13 éve. 

Borítókép: A380-861 (Fotó: Gere Antal/Facebook)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.