Ön mit gondol a béremelésről? Számítanak a véleményére az új nemzeti konzultációban!

„El akarunk jutni oda, hogy elérjük a négyszázezer forintos minimálbért és az egymillió forintos átlagbért.”

2024. 10. 26. 11:58
HIDVÉGHI Balázs
Az Országgyűlés plenáris ülése Fotó: Kovács Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új gazdaságpolitikáról szóló nemzeti konzultáció egyik fontos kérdése lesz a béremelési program is – közölte Hidvéghi Balázs, a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterhelyettese Magyarország kormányának új Facebook-videójában. 

„Az elmúlt években jelentős béremelések történtek. A közszférában nagyot nőtt többek között az ápolók, az orvosok, a tanárok, az óvónők, a rendőrök, a tűzoltók és a katonák bére. A versenyszférában is folyamatos a bérnövekedés” – közölte.

Majd kiemelte: 

A baloldal kormányzásához képest a minimálbér és a garantált bérminimum három és félszeresére nőtt, és az átlagbér is több mint megháromszorozódott.

De természetesen itt nem szeretnénk megállni – hangsúlyozta.

Az a cél, hogy a gazdaság erősödése mellett a családok jövedelme tovább nőjön, és egyre jobban megérje dolgozni. Azt gondoljuk, hogy új megállapodást kell kötni a munkáltatókkal és a munkavállalókkal egy többéves béremelési programról – fogalmazott.

Ez lehetővé teszi a minimálbér és a garantált bérminimum, valamint ezek hatásaként az átlagbér gyors emelését. El akarunk jutni oda, hogy elérjük a négyszázezer forintos minimálbért és az egymillió forintos átlagbért. A nemzeti konzultációban hamarosan erről is elmondhatják a véleményüket – hallható a videó végén.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Kovács Attila)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.