Online aláírásgyűjtés: itt tiltakozhat Niedermüllerék parkolást drágító intézkedése ellen

Lépett az erzsébetvárosi Fidesz a kerületi parkolási díjak brutális emelése miatt.

Forrás: MTI2024. 10. 27. 23:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Online aláírásgyűjtést indított vasárnap az erzsébetvárosi Fidesz a kerületi parkolási díjak emelése ellen – közölte a Fidesz-KDNP erzsébetvárosi képviselőcsoportjának frakcióvezetője a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

A Fidesz azt követeli, hogy azonnal vonják vissza a Niedermüller Péter polgármester által bevezetett 400 millió forintos parkolási „büntetőadót”.

Benedek Zsolt emlékeztett: A Niedermüller Péter (MSZP-DK-Momentum-Párbeszéd- ZÖLDEK) polgármester által a képviselő-testülettel elfogadtatott büntetőadó alapján az eddigi ingyenes parkolás helyett minden helyi lakosnak minimum 38 ezer forintot kell jövő év elejétől fizetnie. Hozzátette, a polgármesternek ingyenes, dedikált parkolóhelye van a munkahelye előtt, amelyet egy olyan autóval használ, amelyet az önkormányzat, lényegében az erzsébetvárosi polgárok biztosítanak neki majd 400 ezer forintért havonta.

A frakcióvezető közölte, a polgármester és a baloldal az elmúlt öt évben két kézzel szórta Erzsébetváros pénzét és csődbe vitte a kerületet. A polgármester vejéhez köthető cégeknek jutott 50 millió forintos megbízás, milliók mentek el bukott baloldali politikusokból és újságírókból verbuvált sajtóosztályra, ráadásul 50 millió forintos bírságot kapott az önkormányzat ki sem írt közbeszerzések miatt – fejtette ki.

Az aláírásgyűjtés a nemkellautosbuntetoado.hu oldalon már üzemel.

A 7. kerület képviselő-testületi ülésén kedden döntöttek a lakossági parkolási díjak emeléséről. A január 1-jén hatályba lépő intézkedés értelmében azok, akik Erzsébetvárosban élőként igényelik, hogy a kerületben parkolhassanak, az eddigi, évi körülbelül 2100 forint helyett az első autó után 36 ezer, a második után pedig 72 ezer forintot kell fizetniük.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Bach Máté)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.