Paksra menekülnének a levitézlett szocialista káderek Pécsről

Már a paksi önkormányzatnál kopogtatnak azok a szocialista hátterű prominensek, akik eddig a baloldal szekerét Pécsen tolták. Az MSZP-s körök állítólag rárepülhettek a régi barátságra a tolnai városban, és a pécsi városháza búcsút inthet nekik.

2024. 10. 12. 21:09
LOFI1194

20230314 Pécs

Városháza épülete

Fotó: Löffler Péter lp
Dunántúli Napló
Fotó: Löffler Péter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pécsi önkormányzatot és cégeket 2019-ben megszállták a volt állampárt utódjához, az MSZP-hez köthető káderek – írja a Baranya vármegyei hírportál. A lap szerint a szinte láthatatlan támogatottságúvá vált párt embereinek az utolsó szalmaszálat Pécs jelentette, amelyet évekkel ezelőtt még Kis Moszkva jelzővel illettek.

Ezért is bízhattak abban, hogy a divatos civil, függetlennek nevezett köntös mögé bújva, kihasználva a választói feledékenységet, visszatérhetnek a hatalomba.

Öt éve így választották meg a volt MSZP-s alpolgármestert, Kunszt Mártát, a volt MSZP-s frakcióvezetőt, Nyőgéri Lajost, Sík László Lajos bizottsági elnököt is. De Péterffy Attila pécsi polgármestert is Puch László volt MSZP-pénztárnok támogatottjaként tartják számon. Az sem véletlen, hogy az önkormányzati szektorban százmilliós megbízásokhoz jutó vagyonos ügyvédkör feje, Péterffy baráti ügyvédje, Bodnár Imre is az MSZP színeiben akart indulni a választáson.

A vármegyei lap szerint a párt részéről a volt parlamenti képviselőt, Kőhegyi Istvánt jelentős befolyással bíró városházi háttéremberként emlegették, az ő testvére, Kőhegyi Csaba pedig a Biokom Nkft.-ben kapott helyet vezetői státusban. A Biokomnál az ügyvezető igazgató is balos család sarja, hiszen Meixner Barna igazgató apja a volt MSZP-s alpolgármester, Meixner András.

A Tüke Busz Zrt.-nél igazgatósági tag lett Gulyás Emil volt MSZP-s városi elnök is. A 2019-es váltás után a helyi szocialista pártlaptól érkezett az önkormányzathoz Barabás Béla sajtókapcsolati tanácsadó is. A balos sajtós csapathoz tartozik a Pécsi Kommunikációs Központ Kft.-nél dolgozó Póré László igazgató és Nimmerfroh Ferenc propagandista is, akik kedveltek a szocialista párt köreiben. Péterffy Attila pedig az egyik gyanús ingatlanértékesítés, a Bőrklinika és a Mandulás kemping cseréje előtt is egy olyan ügyvezetővel levelezett, akit még a hírhedtté vált Zuschlag-perben is elítéltek.

A júniusi választás után azonban megváltoztak az erőviszonyok, hiszen a közgyűlésben elvesztette többségét a baloldal,

ezzel pedig a szocialista párt egykori tagjainak, háttérembereinek a pécsi pénzügyi lehetőségei beszűkültek. A lap információi szerint ezért már új városban, méghozzá szomszédos vármegyében, Pakson próbálhatnak szerencsét.

A kapocs pedig a volt pécsi alpolgármester, az MSZP egykori elnöke, Tóth Bertalan és az évekig őt támogató Puch László. Pakson ugyanis fordulat történt, és a helyi MSZP egyik erős embere, Heringes Anita civil köntösbe bújva megnyerte a polgármester-választást idén a városban. A politikus 2014–2018 között MSZP-s országgyűlési képviselő volt, sőt 2018 nyaráig a párt elnökségi tagja is volt. A pályafutását még a párt ifjúsági vonalán kezdte, nagyjából abban az időben, amikor Nyőgéri Lajos, Tóth Bertalan vagy éppen Kőhegyi István is szerepet vállalt. A kapcsolat pedig úgy tűnik, nem múlt el nyomtalanul, a lap forrásai szerint ugyanis a felek között már egyeztetésre is sor került a jövőről. 

Borítókép: A pécsi városháza (Fotó: Dunántúli Napló/Löffler Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.