Rengeteg kamasz tűnt el Baranyában – mi állhat a rejtély hátterében?

Van olyan kiskorú, akit hónapok óta nem találnak.

2024. 10. 08. 8:28
Egyre több gyermek tűnik el.
Fotó: Police.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aggasztó tendencia ütötte fel a fejét Baranya vármegyében, ahol az elmúlt pár hét alatt tucatnyi 18 év alatti fiatal tűnt el, a rendőrségre szinte mindennap érkezik bejelentés egy-egy elkallódott gyerekekről – írja a Baranya Vármegyei Hírportál. A lap szerint több fiatalkorút próbálnak felkutatni a hatóságok, főként a komlói, a szigetvári, a pécsi és a mohácsi rendőrségre érkezett bejelentések alapján.

Az eltűnések mögött sok esetben az áll, hogy a gyerekek intézetben, nevelőotthonokban élnek, és innen szöknek meg.

Vannak olyan kiskorúak, akiknek többször is nyoma vész egy éven belül, mert engedély nélkül távoznak otthonról vagy a kijelölt gondozási helyükről.

Szerencsére ők pár nap után rendszerint előkerülnek, azonban vannak olyan fiatalok, akiket már hetek, sőt akár hónapok óta nem találnak.

A lap felidézte, hogy egy 16 éves, pécsi születésű lánynak májusban veszett nyoma, s azóta sem került elő. Egy 13 éves szigetvári kislányt már szeptember 7. óta keres a rendőrség, míg egy siófoki gyermeket már augusztus óta nem találnak.

A Baranya vármegyei rendőrség a portálnak azt mondta, hogy ilyen rövid időintervallumban még nem lehet különösebb trendet megállapítani, sem következtetést levonni. Mint fogalmaztak,

az eltűnések többsége általában véve is a kiskorúakat érinti, akik jellemzően két-három napon belül előkerülnek, legyen szó Pécsről, Mohácsról, Komlóról vagy Szigetvárról.

Kiugró eltérésről egyelőre nem tudnak beszámolni, és mint megerősítették, az éves trendek alapján sincs arra utaló jel, hogy mostanában ugrásszerűen tűnnének el fiatalok Baranyából. Ugyanakkor – mint mondták – a fiatalok ügye mindenképp odafigyelést igényel, s mindannyiunk felelőssége, hogy figyeljünk egymásra, és segítsünk abban, hogy az eltűnt kamaszok mielőbb épségben hazatérhessenek. A rendőrség mindenkit arra kér, hogy aki bármilyen információval rendelkezik a keresett személyekről, jelezze a hatóságnak.

Borítókép: Keresett gyerekek (Forrás: Rendőrség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.