Szélsőbaloldali és exjobbikos újságírók váltak Magyar Péter propagandistáivá

Leharcolt jobbikosokból és kétes hírnevű baloldali újságírókból gründolt lapot Magyra Péter öccse, Magyar Márton.

2024. 10. 28. 10:35
Forrás: YouTube / Kontroll
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A teljes baloldali médiát bejárta a hír, hogy Magyar Péter testvére médiacéget hoz létre – írja a Tűzfalcsoport legújabb X-bejegyzésében.

Magyar Márton október elején megalapította a médiacégét Kontroll Média Szolgáltató Kft. néven, a lap jegyzett tőkéje ötmillió forint volt. Majd az egyik percről a másikra már ott tartottunk, hogy Gulyás Balázsnak, Tóta W. Árpádnak és Stumpf Andrásnak indított műsort a portál. Gulyás Balázs mint Magyra Péter trubadúrja és „krónikása” lényegében a messiás nyakában loholt egész nyáron

– írták, majd hozzátették, Gulyás többször készített Magyar Péterrel riportokat, interjúkat. Ha kellett a Tisza Párt vidéki összejöveteleit élőzte, vagy épp fesztiválókra kísérte el Magyar Pétert. De az is előfordult, hogy a magát függetlennek mondó újságíró Magyra Péter sajtótájékoztatóját vezette. 

A Kontroll média impresszumában emellett megtalálható még Szolga Bálint, aki korábban a Népszavának írt, de meglepő módon politikai pályafutását diákaktivistaként kezdte. 

Működését leginkább úgy lehet jellemezni, hogy reggelente balos lapokba írt, mint „független” újságíró, majd délutánonként tüntetett mint civil

– tették hozzá, majd kiemelték, ha tovább böngésszük az impresszumot, akkor egyből feltűnik Eszes Ádám, aki korábban a Jobbikhoz ezer szálon kötődő Alfahírnek volt a főszerkesztője. A következő szerző, aki érdekes, nem más, mint Hetei Péter, a Kard, Konzervatív Alternatív Reform és Demokrácia nevű Facebook-oldal szerkesztője. 

 Tovább böngészve az impresszumot feltűnik Károly-Rajki Edith, aki bemutatkozó szövegében egy dolgot emel ki amire büszke:

Büszke vagyok arra is, hogy két éven át az ENSZ-menekültügynél dolgoztam oktatási területen, videókat készítettem, tréningek e-learning anyagainak elkészítésén dolgoztam.

LinkedIn-oldala szerint a Magyar Helsinki Bizottságnak is dolgozik. A Kontroll médium főszerkesztője pedig Tarr Péter, aki korábban szintén a Média1-nél dolgozott, majd később Gattyán György pornómilliárdos lapjánál, a Frisshíreknél volt főszerkesztő, ahol a hírek szerint egy robotra cserélték le.

A médium egyik vezető alakja pedig az Tóta W. Árpád, aki egyelőre a Kontroll videós felületein szerepel. 

Az a hír járja, hogy Magyarék szerettek volna egy olyan újságírót is, aki ellensúlyozza Hont Andrást, magyarul egy saját Hont Andrást. Ezt pedig a HVG-s SZDSZ-es Tóta W.-ben találták meg. Természetesen ezt a tiszás médiaprojektet függetlennek hazudták már az első perctől, de ez nyilvánvalóan nincs így. Már csak az a kérdés, hogy mindezt miből fizetik. Ugyanis egy ekkora stáb, és stúdió fenntartása sokmillió forintra rúg. Egyelőre viszont az látszik, hogy Magyar Péter propagandistái leginkább a főnökük körül sertepertélnek, ugyanis a Kontroll weboldala és YouTube-felülete nem nagyon áll másból, mint Magyar különböző megnyilatkozásaiból, illetve az azokra adott saját reakciókból

– zárta bejegyzését a Tűzfalcsoport. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.