Tarthatatlan az EU migrációs politikája, de Magyarországnak van válasza

Újabb rendőri kontingens indul Szerbiába.

Forrás: MTI2024. 10. 15. 17:52
Budapest, 2024. szeptember 25. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az árvíz elleni védekezésről tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2024. szeptember 25-én. MTI/Hegedüs Róbert
Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A migráció megfékezésében Magyarországra, a magyar rendőrökre mindig lehet számítani – mondta Rétvári Bence a Szerbiába induló újabb magyar rendőri kontingens búcsúztatóján.

Már több mint kilenc éve tart az Európára, az Európai Unióra (EU) nehezedő migrációs nyomás

– idézte fel a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. Majd kijelentette: „A magyarok nem azért mennek Szerbiába, hogy bárkit számon kérjenek, hogy büntessenek, hogy rosszindulatú megjegyzéseket tegyenek, hanem azért, hogy segítsenek.”

A Magyarország határvédelmét kritizáló államok, illetve az EU vezetői kilenc év alatt még semmilyen megoldást nem találtak az újabb népvándorlás kezelésére, hanem csak keresik azt

– emelte ki az államtitkár. Majd rámutatott: Magyarország megoldása jó, működőképes, ezt bizonyítja az is, hogy a déli határunknál és a szerb-észak-mecedón határnál is lényegesen csökkent az embercsempészek tevékenysége, és ebben komoly szerepet játszanak a magyar rendőrök is. A magyar választópolgárok a migráció ügyében tartott népszavazáson, és a parlamenti választáson is egyértelművé tették, hogy mit gondolnak az illegális bevándorlásról – tette hozzá.

Tarthatatlan az EU vezetésének az az álláspontja, hogy egyre növekvő kvóták alapján osztaná szét a migránsokat a tagállamok között – jelentette ki Rétvári Bence. Hozzátette: Magyarország mindent megtesz a külső schengeni határ védelméért, ennek ellenére az EU mégis bírságot szabott ki hazánkra.

Számos uniós tagállam állította már vissza egymással szemben a határellenőrzéseket, ez is korlátozzák az unióban a a szabad mozgás lehetőségét. A schengeni zónának 440 kilométer hosszú külső és 7500 kilométer belső határa van, így ésszerűbb, és anyagilag is kivitelezhetőbb a külső határ védelme – jelezte az államtitkár.

A magyarországi migránstáborok létesítéséről szóló hírek egytől egyig álhírek, a kormánynak nincs, és nem is lesz ilyen szándéka.

– jelentette ki Rétvári Bence.

A külső határok védelme tehermentesíti a rendőrség itthon szolgáló állományát is, ennek egyik eredménye, hogy Magyarország a világ húsz legbiztonságosabb országa közé tartozik – mondta az államtitkár. Majd megköszönte a Szerbiába induló 23. magyar rendőri kontingens tagjainak a munkáját.

Borítókép: Rétvári Bence (Fotó:MTI/Hegedüs Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.