Vezetés közben telefonáló buszsofőrt kaptak lencsevégre

A BKV szerint nem volt hivatalos bejelentés, de azért vizsgálatot indított a közlekedési vállalat az ügyben.

2024. 10. 16. 8:22
Bus,Driver,Keeps,Driving,With,One,Hands,And,Change,Gears,busz,kormány
illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Október 10-én egy utasnak kellett figyelmeztetnie a 85-ös busz sofőrjét, hogy tegye el vezetés közben a telefonját, mivel „utasok vannak a buszon”. A sofőr válasza mindössze annyi volt: „És?”. Az ügyben pedig vizsgálatot indított a BKV – írta meg a Mandiner.

Az olvasó, aki levideózta az esetet, a Kőbánya-Kispest megállóban szállt fel a buszra, és már percek óta figyelte, hogy a járművezető telefonál. Miután szóvá tette a dolgot, következett a rövid párbeszéd. Az utas később az Örs vezér téri pihenőhelyen próbálta panaszát jelezni, de ott sem vették komolyan.

A BKV  közölte, hogy hivatalos bejelentés ugyan nem érkezett, de az ügyben azonnal vizsgálatot indítanak. 

A telefonhasználatot a KRESZ egyértelműen szabályozza, és ha egy járművezető megsérti a KRESZ-t, az minden esetben szankciót von maga után, a szabálysértés súlyától függően 

– áll a közleményben.

Hozzátették, hogy bár a BKV mintegy kétezer buszsofőrt foglalkoztat, és az „ilyen viselkedés egyedi eset, a munkatársainkra egyáltalán nem jellemző.” Ugyanakkor nem ez az első ilyen eset: néhány héttel ezelőtt is videóra vették a Volánbusz egyik sofőrjét, amint telefonált vezetés közben. Akkor a Volánbusz is belső vizsgálatot rendelt el. A videót erre kattintva nézhetik meg.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.