Több tízezer illegális árucikket találtak két kamionban

Árverésen értékesíthetik a termékeket.

2024. 10. 08. 8:17
Adóelkerülőktől foglalt cipőt, láncfűrészt és baltát a NAV
Forrás: Nemzeti Adó és Vámhivatal
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint tízezer férfi és női cipőt, mintegy negyvenezer láncfűrészt, fűnyírót, baltát, kalapácsot és egyéb barkácseszközt vont hatósági felügyelet alá a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Egy összehangolt akcióban két kamiont ellenőriztek egy-egy raktárnál, amikor a háztartási és barkácseszközöket, valamint a cipőket és papucsokat megtalálták.

A távol-keleti árucikkeket beszerző cég képviselője az áru eredetéről, beszerzésének körülményeiről, tulajdonosának kilétéről iratokat, bizonylatokat nem tudott bemutatni, ezért a revizorok hatósági felügyelet alá vonták a kockázatos termékeket, biztosítva az adókötelezettség teljesítését.

A több kamionnyi áru egyelőre a hatóság felügyelete alatt marad, és ha nem igazolják 15 napon belül az érintettek a rendelkezési jogukat, a NAV árverésen értékesíti a termékeket.

Borítókép: A lefoglalt áru (Fotó: NAV)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.