Uniós projektekhez szükséges önerőhöz nyújt pályázati támogatást az Orbán-kormány

A kormány célja, hogy 2027 végére a lakosság számának megfelelő mértékre növelje a magyaroknak jutó uniós pénz arányát.

Forrás: MTI2024. 10. 02. 19:47
NAVRACSICS Tibor
Fotó: MTI/Mónus Márton
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Uniós projektekhez szükséges önerőhöz nyújt pályázati támogatást a kormány – tájékoztatta a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium (KTM) szerdán az MTI-t.

A közvetlen európai uniós források maximális elérését segíti elő a 2024-ben a közigazgatási és területfejlesztési miniszter által a Kormány.hu, valamint aPályázat.gov.hu weboldalakon meghirdetett felhívás.

Az intézkedés a 2021–2027-es programozási időszakra benyújtott pályázatok hazai forrásból történő támogatását teszi lehetővé többek között költségvetési szervek, helyi önkormányzatok, egyesületek, egyházi jogi személyek, alapítványok és többségi állami tulajdonú nonprofit gazdasági társaságok számára – írták.

A kormány célja, hogy 2027 végére a lakosság számának megfelelő mértékre növelje a magyaroknak jutó uniós pénz arányát.

A most megjelent felhívás arra ad lehetőséget, hogy a már benyújtott pályázatokhoz szükséges önerőt magyar költségvetési forrásból kiegészítse. A támogatási kérelmek befogadására a felhívás közzétételétől folyamatosan, a forrás kimerüléséig van lehetőség – olvasható a KTM közleményében.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mónus Márton)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.