Üzengetésbe kezdett a Jobbik és a távozó Gyöngyösi + videó

Visszavonul a politikától, és elhagyja a Jobbikot a párt korábbi elnöke, Gyöngyösi Márton. A politikus azzal indokolja döntését, hogy a Jobbik letért a néppárti irányvonalról, és újra szélsőjobboldali útra tért. Brenner Koloman országgyűlési képviselő erre úgy reagált, hogy nem szélsőséges a Jobbik, hanem konzervatív.

2024. 10. 16. 15:52
GYÖNGYÖSI Márton; POTOCSKÁNÉ KÕRÖSI Anita
Október 23. - A Jobbik-Konzervatívok megemlékezése Budapesten Fotó: Máthé Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Búcsúzom. A párttól és belátható időre a magyar belpolitikától és közélettől egyaránt” – ezt írta közösségi oldalán Gyöngyösi Márton. A Jobbik korábbi elnöke azt fejtegette, hogy a legnagyobb veszély az, ha a párt új elnöksége, a közel egy évtizede képviselt néppárti, konzervatív politika útjáról letérve, visszatér megjelenésében, hangszínében, üzeneteiben a „régi” Jobbik útjára. 

Arról valószínűleg megfeledkezett a politikus, hogy korábban listázni akarta a zsidó származású országgyűlési képviselőket, továbbá nemzetbiztonsági kockázatnak nevezte az izraeli állampolgárokat. 

A Jobbik megmaradt maroknyi tagságának egyik országgyűlési képviselője elutasítja Gyöngyösi vádaskodását. Brenner Koloman a Magyar Nemzetnek úgy reagált, hogy nem szélsőséges a párt, pusztán konzervatív irányvonalat képvisel. A politikus ezt azzal egy időben jelentette ki, hogy a Jobbik jelezte, csak azoknak az állampolgároknak lenne szabad részt venni a választásokon, akik rendelkeznek nyolcosztályos végzettséggel.

Brenner Kolomantól azt is megkérdezte a Magyar Nemzet, hogy van-e még egyáltalán Jobbik, és milyen jövőt lát a párt előtt? A politikus mindössze annyit válaszolt: „Szebb jövőt!”

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.